Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a caprifoiului
Cunoscut mai cu seama sub denumirea “mana Maicii Domnului”, caprifoiul este negresit una dintre cele mai populare plante cataratoare intalnite pe teritoriul tarii noastre. Fiind nepretentios si foarte rezistent la frig, acesta decoreaza cu brio gradinile si exteriorul caselor.
Frunzisul caprifoiului se mentine verde pe tot parcursul anului, iar din luna mai pana in septembrie este impodobit cu flori albe si galbene binemirositoare. Datorita proprietatilor terapeutice, florile de caprifoi sunt colectate in fiecare primavara, atunci cand parcurg faza de imbobocire, pentru a fi transformate in medicamente naturale.
Caprifoiul se planteaza primavara, in martie-aprilie si infloreste de obicei in perioada aprilie-august.
La multe varietati de caprifoi, taierea nu este necesara, insa poate fi realizata tot primavara, inainte de inflorire, intrucat stimuleaza cresterea viguroasa. Se vor taia crengile uscate, asigurandu-ne ca planta creste fara aglomerari de crengi in anumite zone.
Caprifoiul prefera zonele in care este expus direct la soare, dar se dezvolta si in penumbra. Chiar daca solul nu detine un rol important, cele mai multe varietati cresc cel mai bine intr-un sol cu pH neutru si drenaj bun.
Daca vrei sa te asiguri de bunul mers al lucrurilor, imbogateste pamantul cu un ingrasamant organic si asigura-te ca planta beneficiaza de o umiditate optima. Radacinile nu trebuie sa fie umede in mod constant intrucat exista pericolul putrezirii lor.
Este de retinut faptul ca planta nu are nevoie de udare, decat in perioadele de seceta severa. In cazul aparitiei daunatorilor (afidelor) se pulverizeaza frunzele cu apa, sau se apeleaza la un acaricid.
Iarna caprifoiul nu necesita ingrijiri speciale, cu o singura precizare: in cazul plantelor tinere se recomanda ca solul sa fie acoperit cu frunze uscate pentru protectia radacinilor.
Sursa foto: Wikipedia.org
I. C.
Articole asemănătoare
-
Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior
Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.
-
Cyclamen - sfaturi elementare pentru ingrijirea plantei
Genul Cyclamen cuprinde aproximativ 20 de specii de plante. Dintre acestea, in partile noastre intalnim mai cu seama Cyclamen europaeum L., in calitate de planta ornamentala.
-
Ingrijirea corespunzatoare a cactusilor
Cactusii iubesc lumina, iubesc razele soarelui si caldura. Pentru a ne bucura de frumusetea acestora trebuie sa stim
-
Tratament cu miere pentru parul deteriorat
Exista in magazinele cunoscute sau mai putin cunoscute o sumedenie de produse, care servesc la ingrijirea pielii, a parului, a tot ceea ce tine de organism
-
Retete pentru ingrijirea naturala a corpului
Este foarte important sa avem grija de noi, de sanatatea organismului nostru, de ingrijirea pielii si a parului. Exista pe piata o sumedenie de tratamente