Savarine cu pesmet

 Reteta de savarine cu pesmet merita incercata deoarece rezultatul va consta in prajituri cat se poate de apetisante.

Ingredientele de care aveti nevoie pentru aluat sunt cele de mai jos:

- 5 oua

- 5 linguri de zahar

- 5 linguri de pesmet foarte fin

- 1 lingura rasa de faina

- 1 praf de vanilie

Pentru sirop, sunt necesare:

- 1 pahar cu apa

- 150 g zahar

- 2 linguri de rom (sirop)

- frisca

- 1 lingura de gem de caise

Mod de pregatire:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana se albesc.  Apoi se adauga pesmetul cernut, faina si albusurile spuma.  Se unge forma cu unt si se presara faina.

Dupa aceea se coace la foc potrivit. Se prepara separat siropul potrivit de legat, in care se toarna romul cand este aproape rece. Savarinele se stropesc cu acest sirop de cateva ori, pana se imbiba bine.

Se unge pe deasupra cu un strat subtire de gem de caise. Apoi se orneaza cu frisca.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Prajitura cu mere

    Unul dintre deserturile copilariei, o reteta relativ simpla, eleganta si mereu de efect. Alegeti merele preferate, rosii, bine coapte si cu note acrisoare pentru un contrast interesant cu zaharul.

  • Budinca delicioasa cu mere si nuci

    Un desert gustos pentru o dupa-amiaza insorita puteti obtine pregatind budinca cu mere si nuci.

  • Musaca de cartofi cu linte

    O mancare rapida si gustoasa pregatita acasa este potrivita pentru degustare. Va propunem sa incercati reteta de musaca de cartofi cu linte.

  • Sufleu cu branza de vaci si mere

    Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.

  • Budinca cu mere si stafide

    Un desert gustos pentru o zi la serviciu poate fi reteta de budinca cu mere si stafide. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:


Warning: fopen(cache/599de49922e7d319cdf47f70938802e8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139