Sarmale de post
Ingrediente: 1/2 ciuperci, 1 cana orez, 3 cepe, 1 morcov, 100 ml ulei, 2 linguri pasta de rosii, 150 ml suc de rosii, sare, piper, marar,o foaie de dafin, varza acra. Preparare: Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa.Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez. Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalelee. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate.Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si ofoaia de dafin. Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Chiftelute de post din piure de cartofi
O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.
-
Bradutii de Craciun. Cel mai simplu desert de post
O reteta a copilariei care se incadreaza perfect in etapa premergatoare a Craciunului cu zile de post este aceea pentru Braduti. Bradutii de Craciun, daca va aduceti aminte, erau niste prajiturele piramidale ninse din belsug cu zahar vanilat, care se obtineau cu ajutorul unei matrite.
-
Retete sanatoase de post. Tofu cu ciuperci
Pentru ca a inceput postul, puteti pregati si descoperi nenumarate retete gustoase de post. Va propunem sa incercati reteta de tofu cu ciuperci.
-
Prajitura de post cu miere si nuca
O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.
-
Sarmalute delicioase de post cu ciuperci si orez
Pentru o mancare de pranz delicioasa, puteti prepara reteta de sarmalute de post cu ciuperci si orez.