Sangria cu ceai negru, vin alb si piersici
Ingrediente:
6 plicuri ceai negru
4 cani apa clocotita
2 linguri zahar
1 cana cuburi de gheata
1 sticla vin alb dulce
2 cani piersici spalate bine si taiate cubulete
1 lamaie taiata felii subtiri, cu tot cu coaja
8-10 frunze proaspete de menta
Mod de preparare: se pregateste un ceai (cat de concentrat preferati) din plicuri, la care se adauga tot zaharul, amestecand pana cand se dizolva. Se scot plicurile si se pune gheata, lasand sa se raceasca bine. Intr-o carafa de dimensiuni potrivite se toarna ceaiul rece, se adauga vinul, amestecand usor, apoi cubuletele de piersica, feliile de lamaie si frunzele de menta. Se serveste dupa ce s-a racit bine. Se poate pregati si fara alcool, inlocuind vinul cu o cantitate egala de apa minerala sau plata.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere
O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.
-
Smoothie cu ceai negru, ananas si fructe de padure
Un pahar de ceai negru rece, aromat si plin de savoare, alaturi de fructe exotice bine coapte, pentru o bautura de vara cu multe vitamine, racoritoare si dulce.
-
Bautura racoritoare cu ceai negru, rozmarin si lamaie
Cu notele sale putin amarui si exotice, rozmarinul este o prezenta interesanta intr-o carafa cu ceai negru de calitate, alaturi de notele aromate ale lamailor.
-
Cocktail de iarna cu ceai negru si scortisoara
O alternativa cu putin alcool (un rom sau un brandy de calitate, la fel de bine un whiskey) pentru o cana obisnuita cu ceai negru, fierbinte, a carui aroma este completata de notele exotice, incantatoare, de mirodenii.