Cocktail de iarna cu ceai negru si scortisoara
Ingrediente:
1 cana apa
1-2 plicuri de ceai negru sau o lingurita ceai negru varsat
3-4 cuisoare intregi
1 baton scortisoara
1 anason stelat
1 lingurita miere
50 ml brandy, rom sau whiskey
1 felie de lamaie
Mod de preparare: apa se pune la incalzit, pe foc mediu, adaugand si mirodeniile. Cand a inceput sa fiarba se pune ceaiul, lasand la infuzat pentru 3-5 minute, apoi se strecoara prin sita. Cand s-a mai racit putin se toarna alcoolo, mierea si se serveste cald, cu o felie subtire de lamaie.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.
-
Cocktail de iarna cu rom brun si ceai negru
O bautura cu gust placut, note de rom si coniac, dar si cele ale unui ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.
-
Salata de fructe cu mere, portocale si scortisoara
O reteta de desert foarte potrivita in perioada sarbatorilor de iarna, cu putin coniac sau bourbon pentru un sos mai aromat, plin de mirodenii.
-
Cocktail de iarna cu cidru, brandy si scortisoara
O bautura in care se intalnesc cidrul acidulat, proaspat si dulceag, scortisoara aromata si putin brandy pentru un gust mai puternic.