Arterioscleroza
Arterioscleroza este un proces patologic complex, caracterizat prin grave tulburari de irigatie, determinate de ingrosarea peretelui arterial si stenozarea lumenului arterelor.
Arterioscleroza este un proces patologic complex, caracterizat prin grave tulburari de irigatie, determinate de ingrosarea peretelui arterial si stenozarea lumenului arterelor.
Numita si inapetenta sau lipsa poftei de mancare, anorexia reprezinta una dintre bolile civilizatiei fiind determinata initial de degenerarea florei bacteriene a faringelui si a intestinului si complicata ulterior prin componente de natura psihica si comportamentala.
Diabetul este o boala cu raspandire in masa, determinata genetic sau dobandita, caracterizata prin deficit relativ sau absolut de insulina, care are drept consecinta tulburarea capacitatii organismului de transforma carbohidratii in energie.
Hipertiroidia numita si gusa exoftalmica sau boala Graves-Basedow, reprezinta o disfunctie tiroidiana determinata de hipersecretia hormonilor tiroidieni, ca urmare a hiperactivitatii hipotalamice hipofizare.
Slabirea-insuficienta alimentara, malnutritia caloricoprotidica sau distrofia-este starea fiziologica in care se produce scaderea greutatii corpului cu peste 15% fata de greutatea normala, ca urmare a unui dezechilibru intre aport si cheltuielile calorice si proteice.
Tetania este determinata de hiperexcitabilitate neuromusculara. Manifestarile constau in contracturi spastice, dureroase ale muschilor membrelor si ale fetei, asociate sau nu cu manifestari hiperstezice si cu spasme generalizate sau viscerale, localizate la nivelul cailor respiratorii superioare sau ale tubului digestiv, care pot determina crize psihice nespecifice cu caracter anxios depresiv.
Hipocalcemia reprezinta scaderea concentratiei de calciu din sange mult sub valoarea de 9-11 mg/100 ml, apreciata drept normala, ca urmare a hipofunctiei glandelor paratiroide, care regleaza metabolismul sau in organism.
Reprezinta o hipofunctie endocrina aparuta ca urmare a carentei de hormoni tiroidieni. Are o frecventa destul de ridicata (0.5-2% dintre adulti, dar se poate intalni si la copii). Boala apare mai ales la femei, in perioada instalarii menopauzei.
Miezul pepenelui rosu contine apa, aproape 95 la suta, si zaharuri naturale. Sunt extrem de favorabile substantele continute cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si regulator imunitar.
Specialistii au identificat trei feluri: trecatoare, intermitenta si cronica. Insomnia trecatoare se manifesta pe termen scurt, aparand de obicei de-a lungul unei perioade cuprinse între o noapte si cateva saptamani.