Cu un continut bogat de fier si magneziu, potasiu, minerale, glucide si lipide, spanacul este un aliment pe care cat mai des ar trebui sa-l consumam in stare proaspata pentru a avea un organism sanatos si rezistent. Salata japoneza cu spanac si ghimbir este si sanatoasa dar si foarte gustoasa.
Cu multe proteine si fibre aceasta salata poate fi servita ca fel principal nu doar in cadrul dietei mediteraneene, considerata cea mai sanatoasa dieta din lume.
Puiul este ingredientul care transforma aceasta salata greceasca cu multe legume intr-un fel de mancare principal. De asemenea multe din ingrediente pot fi inlocuite. Spre exemplu in loc de brocoli si ardei gras puteti adauga rosii sau castraveti.
Cartofii, foarte populari in bucataria romaneasca, pot capata un gust deosebit alaturi de ingredientele potrivite, adaugate in compozitia felului pregatit potrivit indicatiilor bucatarilor cu experienta.
Pranzul este cea de-a doua masa importanta a zilei care ne pastreaza in forma si energici in zilele calduroase si molesitoare de vara. In aceste conditii pranzul ideal este cel cu un continut bogat de nutrienti si putine calorii.
Desi face parte din familia fructelor, avocado poate da gust unor mancaruri, dar poate fi folosit si ca ingredient principal pentru prepararea salatelor sanatoase de vara.
Ingrediente: ardei rosu, ardei verde, morcovi. Pentru sos : pasta de tomate, mustar iute, piper. Salata se garniseste cu sosul picant si se serveste calda.
Castravetii se consuma in salate sau simpli, taiati felii sau cubulete. Doza recomandata este de macar 200 de grame pe zi cu un aport de 20 kcal la 100 g, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, vitaminele B si C.