Salata de legume
Ingrediente pentru patru persoane:
300 g cartofi
150 g mazare proaspata sau conservata
150 g conopida
150 g castraveti acri
150 g morcovi
150 g fasole verde
100 g telina
100 g pastarnac
250 g maioneza
Mod de preparare: cartofii se spala si se fierb in coaja, apoi se curata si se taie cubulete. Separat fierbeti toate zarzavaturile in apa cu putina sale si apoi le taiati cat de marunt preferati. Amestecati cartofii cu restul ingredientelor, castravetii acri taiati cubulete, sare si piper dupa gust, iar peste toata compozitia turnati trei sferturi din cantitatea de maioneza, amestecand usor. Se lasa la rece pana la servire si se monteaza pe platou, decorand cu restul de maioneza si, daca doriti, cu stelute din muraturi sau forme geometrice din morcov sau telina fierte si putin sarate.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure
Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase
-
Salata de conopida
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
-
Salata de fructe cu struguri, kiwi si mandarine
O salata de fructe care va arata in bol ca un adevarat curcubeu de gusturi, mirosuri si culori, perfecta ca gustare consistenta in zilele calduroase. Alegeti fructe sanatoase, cat mai coapte.
-
Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume
Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.
-
Salate racoritoare. Salata de telina cu mere si maioneza
Sezonul salatelor de-abia a inceput, iar noi ne putem bucura de gustul sanatos al legumelor colorate, preparand diverse mixuri de legume. Va propunem sa degustati salata de telina cu mere si maioneza.