Salata cu rosii, ansoa, fasole pastai
Ingrediente:
120 g fasole pastai galbena sau verde
800 g rosii bine coapte
300 g rosii cherry, taiate in doua
10-12 fileuri de ansoa in ulei
doua linguri otet de vin rosu
doua linguri ulei de masline
sare, piper
o legatura de patrunjel
Mod de preparare: curatati si fierbeti pastaile in apa cu sare pana se inmoaie, apoi se lasa la racit si se scurg bine. Puneti intr-un bol mare pastaile reci, adaugati rosiile taiate in felii (jumatate din cantitate) si sferturi (restul), tomatele cherry, fileurile de ansoa (puneti si putin din uleiul din borcan peste ingrediente pentru o aroma mai puternica), patrunjelul tocat, iar la final otetul si uleiul, amestecand bine. Se adauga la final sare si piper dupa gust si se serveste.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Salate gustoase. Salata de orez, cu rosii si ton
O salata simpla si gustoasa puteti prepara intotdeauna pentru o masa usoara in orice moment al zilei. Va propunem sa degustati salata de orez, cu rosii si ton.
-
Salata cu rucola, pui si mozzarella
O salata simpla cu care sa va incepeti diminetile si nu numai poate fi salata cu rucola, pui si mozzarella. Ingredientele necesare le gasiti mai jos:
-
Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba
Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.
-
Salata cu ton si pere
Pentru masa de pranz, puteti pregati o reteta rapida si plina de gust: salata cu ton si pere. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Tarta mediteraneana cu rosii, mozzarella si oregano
O specialitate culinara foarte apetisanta este tarta mediteraneana cu rosii, mozzarella si oregano.