Rosii umplute cu ciuperci
Ingrediente:
6-12 rosii
100-150 g de ciuperci
2 oua
120 ml de ulei
1 lingurita de mustar
1 lingura zeama de lamaie
patrunjel verde sau marar verde tocat
sare
piper, dupa gust
Mod de preparare:
Rosiile spalate se scobesc de miez nu prea aproape de pielita. Se presara cu putina sare si se lasa cu gura in jos, ca sa se scurga zeama.
Intre timp, se fierb ciupercile (in apa de fiert se adauga zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca acestea), iar din galbenusurile de ou (un ou se fierbe si se foloseste galbenusul fiert), mustar si ulei se prepara maioneza.
Se amesteca ciupercile racite si taiate marunt cu maioneza, se adauga patrunjel sau marar tocat marunt, apoi sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Retete delicioase. Rosii umplute cu ton
O reteta apetisanta pe care o puteti pregati pentru invitatii dumneavoastra poate fi cea de rosii umplute cu ton.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.
-
Oua si rosii umplute cu crema de branza si unt
Incepeti-va ziua cu un aperitiv sanatos si gustos, format din legume pline de vitamine. Va prezentam reteta de oua si rosii umplute cu crema de branza si unt.
-
Rosii umplute cu branza telemea si vinete
O mancare plina de gust se observa de la prima gustare. Va propunem sa savurati rosiile umplute cu branza telemea si vinete.
-
Rosii umplute cu carne de pui si orez
Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.