Retete gustoase de paste. Penne siciliene
Bucataria siciliana vine cu o adevarata provocare pentru orice gurmand, surprinzand prin culoare, aroma si gust.
O reteta gustoasa, pe care sa o preparati intr-o dupa-amiaza linistita, poate fi reteta de penne siciliene.
Ingrediente:
1 pachet de penne
3 bucati mari de piept de pui
1 borcanel de smantana
1 bol de bulion sau suc de rosii
6 ciuperci mari
felii de mozzarella
sare
piper
Modul de preparare:
Pastele penne se pun la fiert in apa cu sare.
Se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se adauga in apa de fiert si cateva picaturi de ulei de masline.
Cand sunt gata, pastele se scurg.
Se prepara si sosul.
Intr-o tigaie adanca se incinge mai intai putin ulei de masline.
Puiul taiat julien se pune apoi la calit.
Cand se rumeneste, se adauga si ciupercile.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se lasa sa se caleasca si acestea.
Apoi se adauga bulionul.
Se amesteca.
Dupa aceea se pune si smantana.
Intr-un vas termorezistent se pune pastele.
Se adauga si sosul gata preparat.
Se mai condimenteaza dupa gust, daca mai este necesar.
Deasupra se pun feliile de mozzarella.
Apoi vasul se da la cuptor.
Se lasa timp de 15-20 de minute.
Cand sunt gata, pastele siciliene se servesc imediat.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel marinata
Pentru aperitive puteti incerca pentru ziua de Paste si pulpa de miel marinata. Bucurati-va de un gust unic preparand aceasta reteta cat se poate de simpla.
-
Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara
Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.
-
Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana
Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica. Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.
-
Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar
Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.