Retete. Budinca de conopida si brocoli.
Acest lucru este dovedit stiintific si nimeni nu ar trebui sa mai puna sub semnul intrebarii daca este atat de important sa fie consumat cat mai des.
Cercetarile sustin chiar ca ar trebui sa fie consumat foarte des si in cantitati apreciabile pentru a fi intr-adevar benefic. Dar, bineinteles ca intotdeauna trebuie evitate si excesele.
Conopida, la fel ca si brocoli, din aceeasi familie a cruciferelor, reprezinta si ea aproape o arma impotriva diabetului sau cancerului.
Budinca de conopida si brocoli
Ingrediente:
4 buchete de conopida
4 buchete de brocoli
5 linguri de unt
3 linguri de faina alba sau de secara pentru o reteta mai dietetica
2 cani de lapte
2 linguri de maioneza
1 lingurita de mustar dulce
400 g branza framantata
150 g parmezan ras
sare si piper dupa gust
cateva felii de paine
Tot pentru o reteta mai dietetica se poate renunta la maioneza sau se poate adauga cat mai putina.
Mod de preparare:
- Se fierbe conopida timp de cinci minute si apoi se scoate din apa si se lasa la scurs pe un platou. Apoi se fierbe si brocoli timp de 4 minute. Se scoate din apa fierbinte si se pune in apa rece cu gheata timp de 5 minute pana revine la culoarea verde, apoi se scoate si se lasa la scurs langa conopida.
- Intr-o cratita se topeste untul. Se adauga faina, lapte, se amesteca in continuare inca 4-5 minute, se introduc in amestec si branza, maioneza, mustar si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust; se amesteca totul pana se topeste si branza.
- Intr-o oala termorezistenta se aseaza conopida si brocoli, usor sa nu se rupa si te toarna deasupra sosul de branza. Se introduce in cuptorul incins sau reglat la temperatura de 200-250 grade, timp de aproximativ 30 de minute. La final se presara parmezan.
Se serveste calda.
Articole asemănătoare
-
Budinca de conopida cu branza de vaci
Un fel principal consistent, gustos si destul de usor de preparat.
-
Salate gustoase. Salata de conopida cu sos de marar si mustar
O salata simpla de cruditati este cat se poate de buna pentru o masa cat mai sanatoasa. Va propunem sa pregatiti salata de conopida cu sos de marar si mustar.
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Salata de broccoli si conopida cu sos de maioneza
O salata speciala si satioasa pentru masa de pranz sau in alt moment al zilei este salata de broccoli si conopida cu sos de maioneza.
-
Salata de tofu si conopida cu sos de arahide
Pentru iubitorii de salate bogate in ingrediente nutritive, avem o reteta speciala si apetisanta: salata de tofu si conopida cu sos de arahide. Tofu de soia este un aliment cu un continut mare de proteine, iar conopida ofera un aport de vitamine si minerale organismului nostru.