Remedii naturale impotriva afectiunilor cavitatii bucale
Este uimitor cum cateva plante folosite corespunzator pot trata sau preveni diverse afectiuni. Inflamarea si sangerarea gingiilor sau infectiile simple din cavitatea bucala se pot trata cu usurinta acasa.
Cimbrul
Ceaiul de cimbru este benefic in cazul parodontozei. O lingura de planta uscata se opareste cu 200 ml apa, se adauga o lingura de miere de albine poliflora si o lingurita de tinctura de propolis. Cu aceasta solutie calduta se clateste gura dupa fiecare masa si dupa fiecare spalat pe dinti.
Lemnul cainesc
Este o planta medicinala, in general folosita contra ulceratiilor gatului si cavitatii bucale, pentru calmarea nervilor, tratarea articulatiilor si a racelilor. Sucul din frunzele si scoarta lui, macerate, intareste gingiile, prevenind caderea dintilor. Se poate folosi pentru cicatrizarea ulceratiilor, oparelilor si arsurilor. Sucul preparat prin macerarea frunzelor si a scoartei se dilueaza in apa. Zilnic se clateste gura cu 15 minute inainte de mesele principale.
Trandafirul de gradina
Proprietatile terapeutice ale acestei flori sunt vaste. Astringent, cicatrizant, antiinflamator, fortifiant, tonic, mineralizant. Un amestec din 10 gr de petale proaspete sau 5 gr de petale uscate tinute timp de 3-5 zile in 90 gr de miere de albine se foloseste in tratamentul micozelor bucale Ia sugari. Datorita gustului placut poate fi si consumata. Are de asemenea efect cicatrizant si antiinflamator in urma arsurilor.
Musetelul
Este cea mai folosita planta pentru tratamentul gurii, avand un puternic caracter antiinflamator. Are o puternica actiune decongestiva, reparatoare si cicatrizanta, ceea ce face sa fie indicat in cazul gingivitelor si stomatitelor, putand fi utilizat si dupa inciziile de abcese. Se foloseste sub forma de infuzie. Pentru a avea un efect cat mai bun, trebuie ca infuzia de musetel sa fie mai concentrata: 2 lingurite de floare de musetel la 500 ml de apa. Se clateste gura de cel putin 3 ori pe zi.
Salvia
Ceaiul de salvie se recomanda in amigdalite, boli de gat, abcese dentare, inflamatii ale laringelui si cavitatii bucale, ajuta dintii care se misca si gingiile care sangereaza. Gargara si clatiri ale gurii cu ceaiul de salvie pot intarzia vizita la medicul stomatolog.
Ca tratament naturist pentru combaterea respiratiei neplacute se pot folosi ulei de menta si seminte de chimen. Sunt un ajutor de nadejde pentru improspatarea respiratiei ori de cate ori este nevoie.
Articole asemănătoare
-
Remedii naturiste impotriva arsurilor gastrice
Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai simple remedii naturale folosite pentru a calma arsurile gastrice, avand un efect calmant asupra sistemului digestiv. Cald, cu putina miere sau in amestec cu menta sau ghimbir, acest ceai este recomandat in multiple afectiuni ca adjuvant sau solutie naturista, si va face ca arsurile la stomac sa fie mai usor de suportat sau chiar sa dispara.
-
Cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscata
Chiar daca intindem un strat gros de crema pe tot corpul in cateva secunde pielea parca il “inghite” si devine din nou uscata si intinsa
-
Socul - un remediu natural eficient
Socul este o planta cu multiple calitati terapeutice, nelipsita din cartile de specialitate care o trateaza ca pe una dintre cele mai importante remedii naturale.
-
Remedii cu ingrediente naturale pentru o piele fina
Fiecare isi doreste sa aiba o piele catifelata. Dar, pentru a ajunge la o piele fina, avem nevoie sa tinem cont si de cateva remedii naturale. Intregul corp trebuie sa beneficieze de tratamentele naturale pe care le aplicam noi pe fiecare zona a corpului.
-
Remedii naturale pentru tratarea celulitei
Celulita reprezinta o substanta zgrunturoasa care apare pe diferite parti ale organismului, precum abdomen, solduri si coapse. Pe langa o serie de creme disponibile pe piata, exista si remedii naturale eficiente pentru tratarea celulitei.