Regulile fundamentale in alimentatia chinezeasca
Preocuparea pentru alimentatia sanatoasa detine in China o lunga traditie. Baza Medicinei Traditionale Chinezesti reprezinta imaginea energiei (Qi), care influenteaza sanatatea si performantele. Un Qi care isi pierde echilibrul nu inseamna altceva decat un organism bolnav.
Avand in vedere faptul ca invatatura despre alimentatie reprezinta unul dintre stalpii fundamentali ai Medicinei Chinezesti (pe langa acupunctura, masajul Tuina, terapia prin plante medicinale si miscare), acesta poate aduce echilibrul si poate vindeca organismul de anumite suferinte.
Alimentatia dupa principiul celor 5 elemente nu reprezinta inlocuirea produselor din zona in care ne aflam, deci cele traditionale cu cele exotice. Baza o reprezinta alimentele pe care le putem procura zilnic, care sunt sezoniere si care nu in ultimul rand au un efect benefic asupra organismului nostru.
Prin consumul de alimente naturale, bio, care se gasesc in regiunea unde traim avem posibilitatea de a ne feri de boli, sa avem o viaa echilibrata si linistita. Toate “regulile de aur” sustin regularitatea meselor zilnice si sustragerea vitaminelor, a proteinelor si a celorlalte substante nutritive din legume, fructe, carne slaba. Totul trebuie sa fie cu masura pentru ca echilibrul nostru sa nu fie disturbat.
Printr-o alimentatie sanatoasa putem controla foarte multe din problemele de sanatate precum:
- problemele digestive
- imbolnavirile cronice
- scaparea de kilogramele nedorite, fara ca acest lucru sa presupuna si efectul Jojo
- cresterea vitalitatii si a buneidispozitii
- intarirea sistemului imunitar
- problemele din timpul sarcinii
- tensiunea arteriala
- puterea de concentrare si performantele intelectuale
- migrene
- somn agitat
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Fibrele din fructe si legume
De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.
-
Salata de vara cu valeriana si avocado
Valeriana si avocado, doua plante a caror faima in domeniul farmaceutic a facut inconjurul lumii, pot fi folosite si impreuna, in alimentatia de zi cu zi.
-
Fructarianismul - un stil alimentar controversat
Fructele sunt intotdeauna binevenite in alimentatia zilnica, fiind gustoase si deosebit de hranitoare pentru organism. Dar cine s-ar fi gandit ca pot sta chiar la baza unui stil de viata?
-
Branza tofu cu legume
Bogata in proteine si calciu, branza tofu este o branza vegetala din lapte de soia, tot mai utilizata in alimentatia de zi cu zi. Pentru a descoperi savoarea acestui sortiment de branza, va invitam sa preparati reteta de branza tofu cu legume.
-
Supa crema de rosii cu oregano si smantana
Ravnite in plin sezon estival, rosiile sunt legumele nelipsite de la o masa, alaturi de alte alimente. Rosiile sunt benefice in alimentatia noastra de zi cu zi deoarece contin o sursa importanta de vitamina A, complexul B, vitaminele C, E si K.