Punci cald cu vin alb
Veti descoperi in cele ce urmeaza o bautura potrivita nu numai pentru serile de petrecere, ci si pentru cele mai reci de toamna.
Denumirea de punci se refera la o bautura preparata dintr-un amestec de rom sau alte bauturi alcoolice care contin zahar, lamaie, portocale etc. si alte mirodenii.
Ingrediente:
- 1/4 kg zahar vanilat
- 1/2 l apa
- 400 ml ceai
- 400 ml vin alb
- 125 ml rom
- zeama de la 1 portocala
Mod de preparare:
Se fierbe zaharul in apa. Se ia spuma si apoi se adauga restul cantitatilor. Se fierbe din nou si se serveste cald.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere
O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.
-
Sangria de vara cu sampanie, capsune si vin alb
O alternativa pentru sangria cu vin rosu, pentru care veti avea nevoie de sampanie sau vin spumant, capsune bine coapte si un vin alb usor, parfumat. Se tine la frigider pentru cel putin doua ore inainte de servire.
-
Cocktail cu gin, ceai verde si vin alb
Alegeti un vin alb, sec, alaturi de un gin de calitate, ceai verde infuzat dupa gust, un suc de fructe de padure proaspat sau din cutie, totul cu fructe si mirodenii pentru o aroma complexa, greu de uitat.
-
Sangria cu vin alb, portocala si busuioc
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
-
Cocktail de vara cu vin alb si rom
Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.