Prune cu miere si levantica
Foto: eatingwell.com
- Chiar daca pare a fi un context neobisnuit, o infuzie preparata din lapte si muguri de lavanda va fi elementul principal care va oferi o altfel de aroma mierei de albine care la randul ei va indulci si va completa desertul special din prune.
Ingrediente:
- 3/4 cana cu lapte degresat
- 3/4 lingurita cu muguri proaspeti de lavanda
- 2 galbenusuri de ou
- 2 linguri de miere
- 1 lingurita amidon de porumb
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 5 prune medii
- 2 linguri de zahar
Pentru a prepara crema, inainte de toate, incalziti laptele la foc mediu. Cand acesta se apropie de punctul de fierbere indepartati-l de pe aragaz si adaugati mugurii de lavanda. Acoperiti vasul si lasati-l asa timp de 30 de minute, dupa care strecurati-l printr-o sita fina pentru a indeparta lavanda. Dupa acest pas puneti din nou laptele pe aragaz la foc mediu, pana cand acesta se apropie de punctul de fierbere.
Amestecati galbenusurile cu mierea si amidonul de porumb intr-un castron, pana la omogenizare. Treptat adaugati laptele fierbinte si pana cand amestecul se ingroasa amestecati. Dupa ce amestecul si-a schimbat consistenta il puteti pune intr-un castron pe care trebuie sa il lasati la rece, in frigider, aproximativ o ora, dupa ce ultimul ingredient adaugat va fi esenta de vanilie.
Intr-o tava asezati prunele dupa ce in prealabil ati turnat in aceasta crema scoasa din frigider. Deasupra prunelor presarati uniform zahar. Timp de pana la sapte minute introduceti in cuptor tava, pana cand zaharul se caramelizeaza.
Serviti desertul imediat, inainte de a se raci.
Fiecare portie contine 137 de calorii, 3 g grasimi din care 1 g saturate si 2 nesaturate, 105 mg colesterol, 26 g carbohidrati, 3 g proteine, 1 g fibre, 25 mg sodiu, 188 mg potasiu.
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu whiskey, miere si ceai de musetel
De ce sa nu folosim ceaiul de musetel, parfumat si dulceag, si pentru un cocktail cu gust aparte? Alaturi de whiskey, miere si putin suc de lamaie rezultatul va fi surprinzator.
-
Bautura calda cu miere si lapte de migdale
O cana de lapte cald cu putina miere (poate si cacao) este o reteta deja clasica, dar in aceasta varianta veti folosi lapte vegetal, din migdale, alaturi de mirodenii si miere. Pentru doua portii.
-
Prajitura de post cu miere si nuca
O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.
-
Prajitura cu miere si suc proaspat de portocale
Un desert pentru o dupa-amiaza placuta poate fi prajitura cu miere si suc proaspat de portocale. Bucurati-va de combinatia si aroma unica oferite de miere si portocale.
-
Mere coapte si umplute cu miere si stafide
Apetisante de la prima vedere, merele coapte si umplute cu miere si stafide sunt pur si simplu delicioase. Ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete sunt: