Proteinele vegetale mai bune decat proteinele animale ?
Plantele contin proteine. Consumand o varietate bogata toate nevoile organismului nostru sunt satisfacute si putem beneficia in mod natural, zilnic, de o doza de sanatate.
Comparatii:
Bananele contin 4% proteine
Castravetii - 11%
Portocalele - 7%
Salata verde - 22%
Pepenele rosu - 7%
Ouale - 23%
Laptele integral - 23%
Carnea de vita - 50%
Proteinele vegetale sunt mai bune decat cele animale ?
Proteinele animale pot sa asigure necesarul organismului, dar varietatea are rolul ei, astfel ca nu ar trebui neglijate proteinele pe care le putem obtine si din produsele vegetale.
Proteinele animale sunt exact cele de care avem nevoie deoarece cu ajutorul lor obtinem concentratia ideala a fiecarui aminoacid necesar organismului nostru pentru o buna functionare. Totodata pot fi sintetizate eficient de corpul uman.
Spre deosebire de proteinele din compozitia legumelor, cele animale sunt asimilate cu tot cu grasimi si colesterol. Ouale contin 60% grasime, la fel ca si carnea de vita, iar branza chedar contine 72% grasimi.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Fructe si legume bogate in fibre
Fisticul crud este una dintre cele mai bune surse de fibre vegetale de fibre, cu aproximativ 10 grame de fibre pentru 100 de grame de fistic. La fel de bune sunt si nucile sau migdalele, dar crude si nesarate pentru a va bucura din plin de beneficiile lor.
-
Cinci citrice pentru un desert de vara
Portocalele rosii sunt zemoase, cu un gust mai acrisor decat portocalele obisnuite, si cu siguranta multi suntem obisnuiti mai curand cu sucul la cutie decat cu fructul in sine. Sunt portocale bune si pentru prajituri sau tarte, acele note putin acide, racoritoare, facandu-le sa aiba un gust cu adevarat aparte.
-
Mandarinele pentru sanatate
Mai mici decat portocalele, dulci si aromate, bune ca gustare sau sub forma de suc (dar si in diverse retete pentru desert), mandarinele sunt pentru multi citricele preferate.
-
10 alimente si bauturi pentru o imunitate mai buna
Portocalele au multa vitamina C, sunt recomandate atat pentru a preveni cat si a ajuta la tratarea unor raceli si gripe, iar cei care le prefera ca desert au un sistem imunitar mai rezistent. Ca gustare sau sub forma de suc, eventual cu alte fructe sau cu putina miere, portocalele sunt pentru multi cele mai bune si sanatoase fructe.
-
Cinci alimente care te intineresc
Ardeiul gras rosu este perfect in salate, copt, pus pe o sandvis sau ca o gustare intre mese, insa dincolo de gust ofera organismului antioxidanti (unul dintre cele mai bune alimente pentru un aspect mai tanar) care ne ajuta sa ne simtim mai bine, multa vitamina C, au proprietati anti-inflamatorii si ajuta tenul sa reziste mai bine la soare, poluare, toxinele din aer. Este de preferat sa il mancam crud, intr-o salata sau taiata in felii, ca gustare, decat gatit.