Proceduri in terapia cu namol
Terapia cu namol este eficienta in foarte multe afectiuni. In cadrul acestei terapii pot fi utilizate mai multe prceduri. Cele mai importante sunt :
Bai in cada de baie.
La 100 l de apa se folosesc 10 kg de namol iar sedinta trebuie sa dureze 15-30 minute, in functie de cat rezista organismul fiecaruia, deoarece pielea sensibila nu va suporta usturimea apei incarcata cu atatea minerale.
Impachetarile cu namol.
Aceste impachetari se efectueaza la o temperatura 38-40 ° C, intr-un strat de aproximativ 2 cm pe regiuni mai mult sau mai putin intinse.
Cataplasme.
Cataplasmele se refera la aplicatii cu namol la temperaturi ridicate si destul de variate pe regiuni limitate ale corpului.
Onctiunile cu namol.
Onctiunile cu namol reprezinta o metoda de aplicare a namolului rece pe intreg corpul sau pe zonele suferinde care presupune si o expunere la soare de 10-15 minute pana cand simtiti ca namolul va strange. La final, trebuie sa faceti un dus cu apa dulce.
Articole asemănătoare
-
Terapii naturiste cu armurariu
Planta medicinala cunoscuta si sub numele de ciulinul laptelui, armurariul (Silybum marianum) este des intalnit in zonele cu mult soare, calde, iar in tratamentele alternative se folosesc semintele (fructele) pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni.
-
Mancare de conopida cu svaiter
In combinatia cu un svaiter de calitate banala conopida devine un deliciu.
-
Retete de sezon. Supa de pastarnac cu patrunjel
Nu este nimic nou in legatura cu faptul ca toamna exista o predispozitie generala pentru mancarurile de legume.
-
Toamna. Cateva lucrari de sezon in gradina
Cand toti se pregatesc sa adune recoltele - daca nu au facut-o deja-, cand natura isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si unele exceptii de la regula. Lucrarile care incep in acest sezon au legatura in special cu activitatea de intretinere a gradinii si nu sunt mai putin importante daca dorim sa atingem cele mai bune rezultate.
-
Pene cu legume si sos provensal
Introduse in alimentatie cu moderatie, pastele aduc doar beneficii, atat prin gust cat si prin calitatile nutritive.