Praz cu ou fiert si vinegreta
Ingrediente:
6-8 bucati de praz (partea alba)
2 oua fierte tari
1 lingura patrunjel verde tocat (sau mai mult, dupa gust)
mustar
otet balsamic
ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare: prazul se curata, se spala si se fierbe intreg in apa clocotita sarata pentru 7-10 minute. Pentru a-si pastra cat mai bine forma bucatile de praz pot fi legate in buchete. Se scot atunci cand s-au inmuiat si se pun in apa cu gheata pentru alte 5-10 minute, apoi se scot si se sterg bine cu servetele de hartie. Separat cele doua oua se taie in felii, apoi se strivesc folosind o furculita, se amesteca bine cu patrunjelul, o lingurita de mustar si un strop de ulei de masline, condimentand cu sare si piper negru. Prazul fiert se pune pe platou, se presara deasupra fiecarei bucati amestecul de ou si condimente, iar peste tot se toarna o vinegreta dintr-o lingura de ulei de masline cu putin otet balsamic si mustar (mai mult sau mai putin in functie de gust).
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar
Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.
-
Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada
In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.
-
Salata de iarna cu gogonele, gogosari si mustar
O salata speciala pentru perioada de iarna este salata cu gogonele, gogosari si mustar.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid
-
Rosii umplute cu branza telemea si vinete
O mancare plina de gust se observa de la prima gustare. Va propunem sa savurati rosiile umplute cu branza telemea si vinete.