Traditionala gradina chinezeasca si-a facut aparitia in dinastia Tang si a evoluat in timp intr-o maniera frumoasa dand nastere unui design cu bazine si fantani, dealuri, urcusuri si coborasuri implementat si astazi in gradinile din intreaga lume.
Fiecare stil japonez defineste o gradina sau alta fiind unic. Gradina japoneza are un design complex. Deseori cu iazuri situate in centru, cu portiuni de sol inegale sau cu dealuri artificiale formate din pietre.
Pentru ca nu va mai dura mult pana primavara se va instala in gradinile noastre, trebuie sa ne pregatim din timp si inainte de a sosi caldura trebuie sa planificam amenajarea spatiului unde vor creste plantele.
Frumoasele gradini mediteraneene din Grecia, Italia sau Turcia determina tentatia de a reedita un astfel de decor si in climatul nostru. Designul mediteranean surprinde prin eleganta si simplitate.
A munci mai putin in gradina nu inseamna sa nu alocati plantelor destul timp, ci sa eficientizati timpul pe care il aveti pentru a avea o gradina de vis.
Desi iarna gradina este monocroma, predominant alba, putem utiliza cromatica prin plantarea anumitor flori, pentru a lumina si a da viata peisajului alb.
Scopul unui punct focal in gradina este de a atrage atentia privitorului intr-o anume parte a acesteia. Ce poate parea o simpla grupare de plante este de fapt un punct focal. Privitorii vor sti instantaneu unde sa isi orienteze atentia.
Multe sfaturi legate de designul gradinilor incep cu discutii despre culoare, textura si forma. Culoarea este cel mai proeminent factor in designul unei gradini si de obicei este primul luat in considerare.
Nu exista persoana careia sa nu-i placa sa ofere sau sa primeasca flori. Acestea, prin aspectul lor placut, joaca un rol important in serbarea zilelor de concediu sau evenimentelor speciale din familie in intreaga lume.
Toata lumea isi doreste sa aiba o gradina superba care sa aiba rolul de a incalzi aspectul general al locuintei, spatiul relaxant de dupa o zi obositoare de munca.