Gradini japoneze create cu stil si rafinament
Fiecare stil japonez defineste o gradina sau alta fiind unic. Gradina japoneza are un design complex. Deseori cu iazuri situate in centru, cu portiuni de sol inegale sau cu dealuri artificiale formate din pietre.
In gradina japoneza sunt plasati copaci si plante care infatiseaza schimbarile sezoniere din peisaj.
Una dintre tehnicile populare folosite in gradinile japoneze este cea de combinare a rocilor, cea de imitare a Penglaishan - o insula macara si o insula broasca testoasa, ce au scopul de a da un sens religios gradinii.
Lanterne, bolte, case de ceai sunt de asemenea amenajate in cadrul gradinii. In plus, bambusul si plantele conexe, inclusiv arbustii japonezi vesnic tineri de pin negru sau esentele de foioase sunt plantate mai sus de covorul de ferigi si muschi.
Shakkei, in traducere "peisaj imprumutat", este numele unei tehnici ce apartine gradinarilor japonezi. Acestia aplica tehnica shakkei pentru a crea impresia de spatiu intr-o gradina mica.
Astfel sunt plantati arbusti pentru a bloca spectrul de vedere al structurilor din apropiere, orientand privirea spre munti. Acestia sunt considerati a fi parte integranta din peisajul gradinii japoneze.
Tehnica "peisajului uscat" presupune utilizarea pietrelor, nisipului si plantelor pentru inlocuirea apei intr-o gradina cu un design japonez.
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit
Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.
-
Salata de rosii cu avocado si castravete
Salata este o excelenta alegere in zilele calduroase, dar folosind avocado veti transforma o salata simpla cu rosii si castravete intr-o surpriza placuta.
-
Masca naturala cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic
O masca facuta in casa este intotdeauna benefica pentru ten, deoarece contine numai ingrediente naturale, cu actiuni folositoare. Va propunem sa incercati masca cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic.
-
Masca tratament pentru par cu lamaie si miere
O masca hranitoare, utilizata ca tratament pentru par, poate face minuni firului de par, redandu-i stralucirea si vitalitatea. Pentru parul deteriorat, care si-a pierdut din stralucire, puteti pregati in casa masca cu lamaie si miere.
-
Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci
O reteta delicioasa si in ton cu sosirea primaverii este cea de ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci. Ingredientele necesare si modul de preparare le aflati mai jos: