Piftie din carne de curcan
Piftia este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca de la masa de sarbatori. De aceea va propunem sa incercati reteta de piftie din carne de curcan.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
500 g carne de curcan
2 cepe
4 catei de usturoi
2 foi de dafin
sare
boabe de piper
Modul de preparare:
Mai intai se spala bine carnea de curcan.
Apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Apoi se adauga ceapa.
Se pun si cateii de usturoi.
Se adauga si boabele de piper.
Se pun si frunzele de dafin.
Se lasa totul sa fiarba timp de cateva ore.
Spuma adunata deasupra se indeparteaza.
Cand carnea se desprinde de pe oase, se da la o parte de pe foc oala.
Se alege carnea, indepartand oasele.
Apoi carnea de curcan se pune intr-un recipient.
Zeama in care a fiert carnea se strecoara.
Se mai lasa sa se raceasca putin.
Din usturoiul ramas se prepara mujdei de usturoi.
Dupa aceea se amesteca mujdeiul cu zeama strecurata.
Apoi amestecul rezultat se pune peste carnea de curcan.
Recipientul umplut se da la rece.
Se lasa cateva ore sau mai bine peste noapte sa se raceasca.
Cand este gata, piftia din carne de curcan se serveste cu mustar picant.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste
Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.
-
Snitele din piept de curcan cu lamaie
Alegeti sa consumati carnea de curcan deoarece aceasta contine seleniu, ce confera imunitate organismului nostru. Va propunem sa preparati snitele delicioase din piept de curcan cu lamaie.
-
Ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan
Pentru zilele speciale in care avem musafiri si nu numai, puteti pregati ceva pe masura: ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan.
-
Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie
Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.
-
Chiftelute din carne de curcan, marinate in sos de rosii
Chiftelutele din carne de curcan, marinate in sos de rosii sunt o alegere perfecta pentru o masa de pranz delicioasa, in care sunteti inconjurati de prietenii dumneavoastra.