Chiftelute din carne de curcan, marinate in sos de rosii
Chiftelutele din carne de curcan, marinate in sos de rosii sunt o alegere perfecta pentru o masa de pranz delicioasa, in care sunteti inconjurati de prietenii dumneavoastra.
Carnea de curcan este o sursa bogata de aminoacizi. Desi are un continut scazut de grasimi, este bogata in fier, zinc si magneziu, care sunt vitale pentru a avea un organism sanatos.
De asemenea, aceasta contine mai multe proteine in comparatie cu carnea de pui, de vita sau de porc.
Ingredientele pentru preparare sunt urmatoarele:
800 g carne tocata de curcan
3 cepe
3 catei de usturoi
70 ml smantana
2 oua
1 legatura de patrunjel
2 cutii de rosii fara coaja, in suc propriu
4-5 linguri de pesmet
mozzarella
sare
piper
boia dulce
6-7 linguri de ulei
Se realizeaza astfel:
Ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.
Apoi se pregateste compozitia pentru chiftelute.
Carnea tocata se pune intr-un castron.
Apoi se adauga ouale, smantana si pesmetul.
Se amesteca si se mai pun patrunjelul tocat, sarea, piperul si boiaua dulce.
Se amesteca iar totul.
In cazul in care compozitia rezultata nu este prea inchegata, mai puteti adauga cateva linguri de pesmet.
Se formeaza apoi chiftelutele.
Acestea se pun la prajit intr-o tigaie in care adaugam 4-5 linguri de ulei.
Se lasa sa se rumeneasca putin la exterior.
Se iau de pe foc.
Dupa aceea, in tigaie se pregateste sosul de rosii.
Se pun 2 linguri de ulei.
Apoi se adauga ceapa si usturoiul.
Se pun si rosiile fara coaja, cu sucul lor propriu.
Se obtine astfel un sos gustos, care se adauga peste chiftelutele de curcan.
Tot amestecul se pune apoi intr-o tava.
Se lasa la cuptor timp de 30-40 de minute.
In tot acest timp se mai amesteca de cateva ori.
Cu 2 minute inainte de a scoate tava din cuptor, se adauga cateva bucatele de mozzarella.
Chiftelutele se pot servi cu spaghete.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Chiftelute de post din piure de cartofi
O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.
-
Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste
Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.
-
Piftie din carne de curcan
Piftia este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca de la masa de sarbatori. De aceea va propunem sa incercati reteta de piftie din carne de curcan.
-
Ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan
Pentru zilele speciale in care avem musafiri si nu numai, puteti pregati ceva pe masura: ardei gustosi, umpluti cu orez si carne de curcan.
-
Salata ruseasca de sfecla rosie
O salata potrivita in orice sezon, cu un aport de minerale considerabil. Se poate alatura unor mancaruri din carne de porc, dar si de pui.