Pietroase Napoleon
Fructele sunt mari, cordi-form-alungite, de culoare galbuie-albicioasa, rumenite pe partea insorita.
Pulpa este pietroasa, neaderenta la sambure. Fiind de culoare deschisa fructele se pateaza in timpul transportului.
Maturitatea de recoltare: in a doua jumatate a lunii iunie.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ciresele din soiul Napoleon, gust si culoare
Un soi cu rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, relativ usor de cultivat si intretinut, sunt cirese dulci, bicolore (roz si galben deschis spre alb), pulpa este suculenta, ferma dar nu foarte tare, fiind fructe perfecte atat pentru gustare cat si pentru deserturi, retete diverse, dulceturi.
-
Cele mai frumoase parcuri din Paris
Numarand peste 400 de parcuri, Parisul merita titlul de cea mai “verde” capitala din Europa. Scuarurile, gradinile si parcurile sunt cele trei forme pe care le imbraca spatiile verzi in orasul romantismului.
-
Gradinile indragite ale Parisului
Avand peste 2 milioane de locuitori si o suprafata de 86,9 km patrati, Parisul este un oras aglomerat, mai ales in zonele cu rezonanta istorica.
-
Fosile vii din fascinanta lume a plantelor
Fosilele vii cuprind acele specii de plante sau animale urmase ale unor grupe stravechi, odinioara infloritoare si larg raspandite, ramase aproape nemodificate in decursul erelor geologice.
-
Simbolismul violetelor
Departe de a fi pretentioase sub raportul cerintelor, violetele fragile ce ne incanta primavara prin infatisarea si mirosul lor sunt flori care necesita doar o iluminare buna si o temperatura optima.