Perele asiatice si sanatatea
Nume stiintific: Pyrus pyrifolia (Burman f.) Nakai.
Perele asiatice au multe in comun cu merele dar botanic vorbind sunt mai apropiate de perele clasice. Pe continentul de origine, sunt cunoscute sub denumirea de pere chinezesti sau pere japoneze, in functie de varietate.
Spre deosebire de perele europene, acestea sunt de regula rotunde si ferme la atingere. Perele asiatice de mana intai se culeg, ca orice fruct, atunci cand se coc sau sunt in prag de a se coace. Acest lucru le asigura o rezistenta superioara la transportarea pana in tinuturile indepartate ale lumii, cum ar fi SUA. Perele asiatice ajung la maturitate suculente, usor crocante, la fel ca merele, si dulci mai ales in apropierea miezului.
Perele japoneze se caracterizeaza printr-o forma sferica aproape perfecta, in vreme ce perele chinezesti au forma ovala ceva mai pronuntata. Foarte important in alegerea lor este culoarea. Selectati fructele cele mai parfumate, galbene, care nu prezinta urme de lovituri sau pete maronii.
Cantitatea medie de nutrienti in 100g de produs:
Apa 88.250 g
Energie 42.000 kcal
Energie 176.000 kj
Proteine 0.500 g
Total lipide (grasimi) 0.230 g
Cenusa 0.370 g
Carbohidrati, prin diferenta 10.650 g
Fibre alimentare 3.600 g
Total zaharuri 7.050 g
Calciu 4.000 mg
Magneziu 8.000 mg
Fosfor 11.000 mg
Potasiu 121.000 mg
Zinc 0.020 mg
Cupru 0.050 mg
Mangan 0.060 mg
Seleniu 0.100 mcg
Vitamina C 3.800 mg
Vitamina B1 0.009 mg
Vitamina B2 0.010 mg
Niacina 0.219 mg
Vitamina B-6 0.022 mg
Total folati 8.000 mcg
Vitamina E 0.120 mg
Vitamina K 4.500 mcg
I. C.
Articole asemănătoare
-
Fructe si legume pentru o minte sanatoasa
Rosiile bine coapte sunt excelente in salate, ca gustare, gatite in diverse moduri, dar cati dintre cei care le mananca de fiecare data cu atata placere stiu ca in tomate se gaseste si un puternic antioxidant, licopenul, ce protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Iar in timp banalele rosii (le puteti asocia alte legume si eventual putin ulei de masline) nu mentin doar sistemul imunitar si cel digestiv, dar mentin si sanatatea mintii si mai ales memoria sau capacitatea de concentrare.
-
Consumul de oua si sanatatea inimii
Astazi ne propunem sa demontam inca un mit legat de alimentatia de zi cu zi, aducand in discutie relatia dintre consumul de oua si sanatatea inimii. Este, oare, fondata teama ca mancand regulat oua ne expunem la unele boli ale inimii?
-
Tratamente naturiste pentru fata: peeling cu migdale
Ingrijirea corporala este foarte importanta, atat pentru aspectul exterior cat si pentru sanatatea organismului. Orice persoana ar trebui sa tina cont de acest lucru, deoarece frumusetea si sanatatea ne fac sa ne
-
5 fructe care va ajuta sa slabiti
Conform nutritionistilor dietele sanatoase si echilibrate ar trebui sa previna aparitia unor kilograme nedorite in timp. De asemenea si sanatatea se va situa la un cu totul alt nivel daca urmam sfaturile specialistilor din acest domeniu.
-
Sucul de lamaie, utilizat in ingrijirea pielii
Tratamentul si ingrijirea cosmetica au devenit o necesitate. In consecinta, datorita mediului poluat, pielea noastra are nevoie de o mai mare atentie si protectie din partea noastra. Astfel, tratamentele cu cosmetice naturale, preparate acasa cu fructe, legume sau diverse alte plante, ne ofera beneficii supreme si vizibile in stralucirea si sanatatea pielii.