Pelargonium

Familia: Geraniaceae
Aspect: Tufa
Perioada de inflorire: Vara
Expunere: Plin soare
Udare: Redusa

Plantele din acest gen au flori multe si viu colorate si frunze rotunjite si putin parfumte.

Cultivare: usoara. Planta se muta primavara intr-un compost alcatuit din pamant de gradina, bine drenat. Se mentine la temperaturi cuprinse intre 20-24 °C, la soare si intr-un loc aerisit. Din aprilie pana in septembrie se administreaza un ingrasamant lichid la interval de 2 saptamani.

Reproducere: Se inmultesc prin butasi. Acestia se introduc intr-un compost format din turba si nisip grosier in parti egale, la temperatura de 16-18 °C.

Pericole: O abundenta a apei poate provoca putrezirea tulpinilor si aparitia unor ciuperci. Paduchii si aleuroidele ataca mai ales plantele de sera, iar pentru frunze este periculoasa rugina.

Specii si soiuri: Pelargonium crispum, Pelargonium graveolens, Pelargonium tomentosum, Pelargonium zonale, Pelargonium x hortorum Pelargonium x domesticus. 
 

Articole asemănătoare

  • Plante care iubesc razele directe ale soarelui

    Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.

  • Plante de toamna pentru acasa

    Toamna, anotimpul care ne da de veste ca fructele si legumele s-au copt si asteapta sa fie culese, anotimpul in care soarele devine mai auriu si razele sale difuze, iar culorile in general isi pierd din intensitate capatand nuante neutre.

  • Plante cu inflorire de sezon

    Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.

  • Eternele muscate - inflorire generoasa in culori variate

    Muscatele, decorative atat prin florile lor cat si prin frunzele ce prezinta forme deosebite, sunt plante rustice, in general de apartament, foarte usor de ingrijit, motiv pentru care se gasesc adesea in atentia noastra.

  • Muscate cu probleme, ce e de facut?

    Aspectul exterior este deosebit de important cand punem un diagnostic. In cazul muscatelor, sunt boli ale caror simptome sunt vizibile pe frunze, si boli ale caror simptome sunt vizibile pe tulpini si radacini.


Warning: fopen(cache/83dd12369b710aae9039e8d066233234) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139