Pasta de masline negre cu ansoa si capere
Ingrediente:
200 g masline negre fara samburi
50 g capere
50 g fileuri ansoa
150 ml ulei de masline extravirgin
(optional) o lingurita de coniac sau lichior
Mod de preparare: maslinele, caperele si fileurile de ansoa se pun in mixer si totul se marunteste foarte bine, pana cand compozitia este omogena. Se adauga o lingurita de coniac pentru mai multa aroma, dupa care se toarna treptat uleiul de masline, amestecand tot timpul ca pentru maioneza. Se tine la rece intr-un bol potrivit pana la servire pe paine prajita, integrala, biscuiti sarati. Se poate pastra in frigider pentru 1-2 saptamani, acoperind pasta din borcan cu un strat subtire de ulei de masline.
Foto: pexels.com
Articole asemănătoare
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton
Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.
-
Salata de varza alba cu ton si mazare
O salata usoara si cu un gust delicios este potrivita in orice moment al zilei. Este sanatoasa si ne ofera energie pe parcursul zilei. Va invitam la o portie de salata de varza alba cu ton si mazare.
-
Salata simpla de ridichi negre cu maioneza
Pentru a pregati o salata simpla si gustoasa, puteti opta pentru o reteta usoara de salata de ridichi negre cu maioneza. Cu multiple efecte benefice si proprietati terapeutice, ridichea neagra este bogata in vitamina C, calciu si altele.
-
Mancare de orez salbatic cu morcovi si mazare
O mancare pe care poate o pregatiti rar sau deloc este mancarea de orez salbatic cu morcovi si mazare. Acesta contine o bogatie de substante nutritive si este eficient in caz de depresie ori intr-o stare de epuizare de ordin fizic si psihic.
-
Reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc
Incercati sa preparati reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc, o ciorba numai buna pentru vremea rece.