Omleta spaniola la cuptor
Pentru un mic dejun satios, alegerea cea mai buna o constituie prepararea unei omlete spaniole la cuptor.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 oua
7 cartofi
1 ceapa
1-2 lingurite de ulei de masline
Se prepara astfel:
Cartofii se curata, se spala si se taie in felii subtiri.
Ceapa se curata si se taie si aceasta felii.
Ouale se bat intr-un vas.
Apoi, la acestea se adauga sare si piper.
Uleiul de masline se pune intr-o tigaie sa se incinga.
Se pune ceapa putin la inabusit.
Se adauga si cartofii, lasandu-i la foc mic timp de 20-30 de minute.
Se lasa apoi sa se raceasca.
Amestecul rezultat se adauga peste ouale batute.
Se prajeste totul timp de maxim 15 minute.
Dupa aceea, omleta se pune la cuptor pentru 10 minute.
Se poate servi cu o salata verde proaspata.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.
-
Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin
O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.
-
Omleta gustoasa la cuptor cu legume
O omleta gustoasa puteti obtine combinand ouale cu un mix de legume, dar pregatita la cuptor. Ouale sund indicate a se consuma deoarece ne confera senzatia de satietate de lunga durata si contin antioxidanti.
-
Paste mediteraneene cu ardei si busuioc la cuptor
O reteta ideala pentru o masa consistenta este reteta de paste mediteraneene cu ardei si busuioc la cuptor.