Omleta cu spanac
Ingrediente:
8 oua
200 g spanac
doua linguri unt
100 ml lapte
sare, piper
Mod de preparare: spanacul (preferabil proaspat, nu congelat sau din conserva) se curata, se spala cu apa sarata si se fierbe pentru 10-15 minute. Se poate toca foarte marunt sau se da prin sita pentru un preparat mai fin. Ouale se bat bine cu laptele, putina sare, putin piper proaspat macinat, apoi se pun la prajit in tigaia cu untul bine incins. Cand omleta a inceput sa capete consistenta se toarna deasupra spanacul, se mai lasa putin la foc, apoi se impatureste. Omleta cu spanac se serveste fierbinte.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Gnocchi bolognese cu spanac
Gnocchi bolognese cu spanac este o reteta potrivita pentru cine nu are mult timp la dispozitie sa gateasca. Odata ce ai intrat in posesia ingredientelor, dureaza practic mai putin de o jumatate de ora pana cand cina poate fi servita.
-
Salate proaspete. Salata cu spanac si ridichi
O salata proaspata cu legume pe care o puteti prepara pentru a o savura la birou poate fi salata cu spanac si ridichi.
-
Omleta cu cartofi si ceapa
O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.
-
Retete pentru micul dejun. Omleta cu cascaval si carnati
Incepeti dimineata cu un mic dejun gustos, pregatind reteta de omleta cu cascaval si carnati.
-
Galuste cu spanac in sos alb
O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.