Nucile Chandler

Considerat unul dintre cele mai bune si mai productive soiuri de nuc din lume, aceasta varietate de origine americana - a fost creata in California in 1979 si a fost repede adoptata in toata lumea - are o rezistenta naturala crescuta la inghet si perioade secetoase, nu necesita o ingrijire speciala, iar fructele sunt ovale, cu miez foarte aromat, coaja subtire intr-o nuanta deschisa la culoare cand ajunge la maturitate. Fiecare exemplar va produce peste 25 de kilograme in fiecare an, si cum sunt pomi mari, cu frunzis bogat si rezistent, longevivi, va veti bucura de prezenta lor multa vreme. Principalul avantaj este gustul intens al nucilor Chandler, pline de vitamine, foarte apreciate de cunoscatori fie ca gustare, fie pentru diverse retete de desert. Alegeti un loc din gradina sau livada unde solul sa fie fertil - pentru o dezvoltare rapida se recomanda sa adaugati periodic ingrasaminte naturale la radacina nucului - si expus cat mai mult din zi luminii soarelui, desi se adapteaza foarte bine si in semiumbra. 
 
Puietii se vor planta primavara sau toamna, lasand macar un metru si jumatate distanta intre exemplare, iar la maturitate un nuc din soiul Chandler va depasi cu usurinta doi metri inaltime. Veti profita si de umbra lasata de coroana rotunda, si nu uitati ca trebuie sa sapati aproximativ 50 de cm pentru groapa in care veti pune puietii, care trebuie udati abundent in prima perioada. Adaugati si ingrasaminte naturale pentru ca nucul sa creasca mai repede.

Articole asemănătoare

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Fructe si legume bogate in fibre

    Fisticul crud este una dintre cele mai bune surse de fibre vegetale de fibre, cu aproximativ 10 grame de fibre pentru 100 de grame de fistic. La fel de bune sunt si nucile sau migdalele, dar crude si nesarate pentru a va bucura din plin de beneficiile lor.

  • De ce este bine sa mananci nuci cat mai des?

    Crude, folosite in diverse retete de prajituri si nu numai, coapte putin in cuptor, amestecate cu putina miere bio, nucile sunt delicioase, satioase, pline de vitamine, pe scurt una dintre cele mai bune optiuni cand vrem sa mancam ceva bun si mai ales sanatos.

  • Cinci motive pentru care trebuie sa mananci nuci pecan

    Mai putin cunoscute si apreciate decat nucile clasice, nucile pecan au inceput totusi in ultimii ani sa fie alese ca o gustare sanatoasa, gustoasa si plina de vitamine si nutrienti. Sunt mai dulci decat nucile cu care suntem obisnuiti, au un continut ridicat de grasimi benefice pentru organismul nostru, au un nivel ridicat de proteine, lipide si multi, foarte multi antioxidanti alaturi de vitamina E si A.

  • Nucile, alimente care asigura functionalitatea creierului

    Datorita formei pe care o au, si nu numai, nucile sunt foarte frecvent asociate cu creierul nostru, caruia ii ofera din cate se pare multiple beneficii. Astazi, datorita stiintei, oamenii inteleg mult mai mult decat in trecut cu privire la modul in care alimentele isi pun amprenta asupra starii noastre de sanatate.


Warning: fopen(cache/f837931009abef411a402e4776e95148) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139