Mere coapte cu sos de caramel
Un desert minunat pentru o zi mohorata, pe care sa il puteti pregati la dumneavoastra acasa este reteta de mere coapte cu sos de caramel.
Ingrediente necesare:
3/4 cana faina
1/2 cana zahar
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de scortisoara macinata
1/4 lingurita sare
1 1/2 cana mere
1/2 cana migdale
3/4 cana zahar brun
1/4 cana margarina vegetala
3/4 cana apa fiarta
1/2 cana lapte de soia
Modul de preparare:
Se incepe cu incalzirea cuptorului.
Cu margarina vegetala se unge un vas termorezistent.
Intr-un bol se pun faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si sarea.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete.
Migdalele se taie marunt.
Apoi merele si migdalele se adauga tot in bol.
Separat, intr-o cratita mica pusa pe foc se amesteca zaharul brun cu margarina si apa fiarta.
Se amesteca bine pana ce margarina este topita.
Laptele de soia se toarna peste amestecul de faina si mere.
Se amesteca totul bine.
Apoi compozitia rezultata din bol se adauga in vasul termorezistent.
Se pune si zaharul brun topit.
Se lasa la cuptor timp de 40 de minute.
Apoi se servesc cu placere.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar
Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.
-
Retete de paste delicioase. Tortellini cu sos de ardei capia
Un preparat gustos si cald pe care il puteti pregati pentru o zi friguroasa este reteta de tortellini cu sos de ardei capia.
-
Prajitura cu banane si sos de caramel
Puteti descoperi o prajitura cat se poate de delicioasa pentru intreaga familie daca preparati prajitura cu banane si sos de caramel.
-
Peste alb cu sos de patrunjel
Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.