Masline marinate cu rozmarin si branza
O reteta cat se poate de apetisanta pentru o gustare delicioasa este cea de masline marinate cu rozmarin si branza.
Maslinele sunt bogate in fier si fibre. Acestea detin proprietati antiinflamatorii si datorita continutului de vitamina E, contribuie la incetinirea procesului de imbatranire.
Ingrediente:
100 g masline verzi sau negre (ori din ambele culori)
50 g branza telemea, feta sau cas
1 fir de rozmarin
2 foi de dafin
2 fire de patrunjel
1/2 ardei copt (sau 2-3 rosii uscate in ulei)
8 linguri de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
praf de chili sau 1 ardei iute
Modul de preparare:
Ardeiul se coace.
Cand este gata, se curata si se taie fasiute.
Maslinele se curata de samburi.
Verdeturile se toaca.
Branza se taie in cuburi mici.
Ingredientele se amesteca toate intr-un bol.
Apoi se acopera si se lasa la frigider timp de minim o zi, dar nu mai mult de o saptamana.
Maslinele marinate cu rozmarin si branza se servesc ca aperitiv.
Acestea merg foarte bine la un bufet suedez, asezate in pahare de Martini.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin
O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.
-
Placinta cu praz si branza
O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.
-
Gustari aromate. Foietaj umplut cu cartofi si branza
Un preparat simplu din foietaj, cu o umplutura gustoasa pe care il puteti pregati pentru o gustare este foietajul umplut cu cartofi si branza.