Marul Pinova

Soi de mar cu productivitate ridicata cultivat initial in Germania, unde a fost creat in anii 60 ai secolului trecut, Pinova este o optiune interesanta ca un hibrid intre Golden Delicious si Clivia, un fruct suculent, cu pulpa ferma si dulce-acrisoara, aromata si cu note usor parfumate. Sunt mere de dimensiune medie, rosii cu pete galbene la maturitate, suporta bine depozitarea si transportul si sunt bune atat ca gustare, cat si pentru retete de desert sau suc proaspat. Varietate cu o buna rezistenta nativa la boli si daundatori, Pinova poate fi cultivata intensiv sau puteti planta 1-2 exemplare in gradina pentru a va bucura anual de fructe proaspete si aromate.

Puietii se vor planta intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei si sa fie feriti de curenti reci de aer. La maturitate sunt pomi fructiferi de inaltime medie, cu o coroana rotunda, frumoasa, rezistenta. Prefera solurile cu drenare buna, fertile, carora li se poate adauga in prealabil ingrasamant. Au nevoie de o taiere anuala pentru a indeparta ramurile uscate si a da forma coroanei. Odata ajuns la maturitate acest mar va da in fiecare an o productie buna spre foarte buna, fara a avea nevoie de tratamente speciale.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu mar, patrunjel si banana

    Patrunjelul pare potrivit mai curand pentru a improspata diverse retete complicate si nu pentru un smoothie gata imediat, dar in combinatie cu marul si banana rezultatul este surprinzator de revigorant si sanatos.

  • Smoothie cu mandarine si mar

    Mai putin folosite pentru smoothie-uri decat portocalele, mandarinele ofera un gust mai dulce, iar alaturi de marul putin acrisor rezultatul este o bautura sanatoasa, perfecta pentru cei mici si pentru cei mari si care va ofera si vitaminele necesare pentru un sistem imunitar mai puternic.

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Gutuia, fructul mitologic cu valente de medicament

    In mitologia greaca, gutuia este fructul Afroditei si “marul de aur” care a starnit razboiul troian. Fiind plina de vitamine, aceasta este renumita in zilele noastre mai ales pentru beneficiile pe care le aduce organismului si in special aparatului digestiv.

  • Cand si cum trebuie plantat corect un mar

    Fara umba de indoaiala, marul este cel mai popular fruct autohton si unul dintre cele mai agreate la nivel mondial. Forma perfecta, culoarea apetisanta, aceeasi cu a pasiunii, si gustul l-au transformat intr-un adevarat simbol al tentatiei, dupa cum reiese chiar din anecdota biblica a primilor oameni, Adam si Eva.


Warning: fopen(cache/fcc81c0e490f5ce0060cfe6a667dc8f3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139