Mancare de dovlecei cu smantana
Dovlecelul reprezinta o leguma cu un continut scazut in calorii, ce are si o actiune benefica in curele de slabire.
Contine potasiu, magneziu, calciu, fosfor, vitaminele A, B, C si E. In plus, este diuretic si se digera usor.
Ingrediente necesare:
1 kg de dovlecei
200 ml de smantana
2 linguri de ulei
1 ceapa
1 lingura de faina
1 legatura de marar
sare
boia
putin otet
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja.
Apoi se dau pe razatoare.
Dupa aceea se lasa cu putina sare, intr-un castron.
Ceapa se toaca marunt.
Apoi se caleste in ulei.
Dupa ce s-a calit, se adauga sare si boia.
Se adauga si dovlecelul.
Se lasa sa fiarba in suc propriu sub capac.
Legatura de marar se taie marunt.
Apoi se adauga deasupra.
La final se adauga faina amestecata cu smantana, plus cateva picaturi de otet.
Aceasta mancare de dovlecei se serveste fierbinte, cu rondele de castraveti murati.
De asemenea, o puteti servi si alaturi de un piept de pui.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Tarta de dovlecei cu mazare
O reteta delicioasa, de care familia dumneavoastra se va bucura de un gust bun incercand-o, este tarta de dovlecei cu mazare.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Retete speciale pentru Craciun. Bors din oase de porc cu smantana
In asteptarea Craciunului cu mancaruri alese si veselie, mai puteti prepara urmatoarea reteta: bors din oase de porc cu smantana.
-
Supa crema de dovlecei cu marar
O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.