Mancare ardeleneasca de fasole verde
Mancarea delicioasa ardeleneasca de fasole verde este propunerea noastra pentru astazi.
Aveti nevoie de:
1 kg de fasole verde
3-6 rosii sau 4 linguri de bulion
100-150 g de slanina sau de costita afumata
4 linguri de ulei
4-5 catei de usturoi
marar verde
patrunjel verde
Cum se prepara:
Fasolea verde se spala si se curata.
Apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare.
Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa.
Insa se pastreaza putina zeama pentru a o adauga mai tarziu in mancare, in momentul in care incepe sa fiarba.
Uleiul se incinge intr-o cratita.
Apoi se pune slanina la prajit, taiata in bucati mici.
Se adauga si usturoiul tocat, doua lingurite de faina si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete.
Se adauga apoi si fasolea verde.
Se lasa sa dea in cateva clocote.
Dupa aceea se presara verdeata tocata marunt.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Recorduri Guiness din lumea plantelor
Cea mai lunga pastaie de fasole verde: in 1996 o singura pastaie dintr-o gradina din Carolina de Nord (SUA) a fost masurata cu atentie. Rezultatul? 121,9 cm.
-
De ce este bine sa mancam fasole verde
O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv.
-
Fasole verde cu sos de lamaie
O mancare de fasole verde care capata astfel un gust proaspat, putin acrisor, neobisnuit. O versiune inedita a unei retete traditionale ce evita astfel monotonia gastronomica.
-
Salata de fasole verde
O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.
-
Gulas de fasole boabe
Celor care vor sa incerce si alte retete preparate cu fasole boabe, le propunem sa pregateasca o mancare cu specific unguresc: gulas de fasole boabe.