Mancam rapid sau sanatos?

fast food

mancare sanatoasa

 Mancarea "pe fuga" nu trebuie sa ajunga un obicei alimentar. Adriana Beldie, consultant nutritionist, spune ca fast food-urile consumate pe termen lung, zi de zi, duc la aparitia bolilor digestive, la cresterea colesterolului, probleme de circulatie a sangelui, dereglari de tensiune si dischinezii biliare.

Pentru a fi sanatosi, ne indruma sa adoptam un stil de viata sanatos: "Nu mai consum asemenea alimente de vreo 7 ani. Trebuie sa mancam cat mai natural, fara chimicale, aditivi, conservanti. Recomand mai putina carne si mai multe legume. Mancarurile rapide contin foarte multe grasimi saturate, care nu sunt deloc sanatoase. Am vazut ca unele fast-food-uri au diversificat gama, dar chiar si salatele lor au maioneza cu E-uri. Marii consumatori de produse gen fast-food risca sa devina supraponderali. Iar, daca nu fac nici miscare si duc o viata sedentara, au toate sansele sa ajunga obezi. Iar obezitatea poate duce la aparitia multor boli de inima, la diabet, artroze si dificultati respiratorii.

Indiferent ca mancarurile "rapide" sunt cumparate de la firme de renume sau de la chioscuri de pe strada, nu e bine sa mancam "pe fuga". Trebuie sa avem o stare propice ca sa ingeram hrana, sa fim relaxati, sa mestecam bine alimentul si sa nu bem lichide in timpul mesei.

"In Europa, increderea consumatorilor in produsele pe care le cumpara este data de imaginea firmei. Singurul avantaj al fast food-urilor celebre este ca mincarea cumparata din astfel de locuri este sigura din punct de vedere al calitatii", considera prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

"Produsele comercializate aici nu pot avea bacterii, viermi, hormoni ori alte substante chimice. Dar, din punct de vedere nutritional, aceste alimente au densitate calorica foarte mare, iar prin procesul de preparare sint devitaminizate si saracite de proteinele si oligoelementele necesare metabolismului. Consumatorii trebuie sa fie precauti la tot felul de fast food-uri obscure, care nu prezinta garantii", conchide Mencinicopschi.

Articole asemănătoare

  • Solutii si remedii naturiste pentru un par sanatos

    Cu totii ne dorim sa avem un par bogat, des, sanatos, care sa isi pastreze cat mai mult timp culoarea si stralucirea, insa adesea poluarea, stresul, alimentatia si diversele afectiuni ale firului de par sau scalpului afecteaza aspectul si rezistenta podoabei capilare.

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Migrenele rezultatul deshidratarii?

    Expertii denumesc migrenele ca fiind boala numarul unu a populatiei. Exista aproximativ 250 de feluri de migrene, iar peste 50% dintre romani sufera

  • Ce alegem: Vitaminele preparate sau extrase din fructe si legume?

    Cand vine vorba de alimentatie ne punem o sumedenie de intrebari. Cumparam oare tot ce este mai sanatos? Mai exista oare alimente sanatoase, neinjectata si netratate?

  • Shake din rosii si lapte batut

    Primavara este anotimpul in care apar in gradina si in piata o umedenie de legume aromate si proaspeta. Acum este timpul sa incepem sa mancam mai sanatos cu putinta pentru a avea o viata sanatoasa si plina de energie si vitalitate.


Warning: fopen(cache/f4098cf306cd43f83f76c45fa29886e4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139