Magia regiunii Provence - legume la gratar
Inspirata din mireasma de levantica, a rozmarinului si a cimbrului bucataria din regiunea franceza Provence imbina foarte bine gustul culinar si decoratiunile din legumele de vara.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 4 cepe
- 4 cartofi
- 16 rosii cherry
- Ulei de masline
- Usturoi
- Cimbru
- Rozmarin
- Maghiran
- Sare de mare
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se pun aproximativ 10 linguri de ulei de masline, se marunteste cat mai bine usturoiul, cimbrul, rozmarinul, maghiranul se adauga in bol si vinetele, iar apoi se presara sare dupa gust. Se fierb cartofii in apa sarata, dar nu se lasa sa se inmoaie prea tare, se taie in felii si se coc intr-o tigaie. Se taie ceapa marunt si se caleste langa cartofi.
Legumele calde se varsa in bolul cu uleiul de masline si celalalte verdeturi si se lasa 2 ore ca aromele sa se intrepatrunda. Eventual mai amestecati din cand in cand. Cu 10 minute inainte ca si compozitia sa fie asezata pe gratar, se adauga rosiile. Toate legumele se vor aseza pe gratar unde se vor lasa 10 minute.
Pofta buna!
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sos usor picant cu mustar
O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.
-
Salata de vara cu piept de pui, capsuni si branza feta
Usoara si plina de arome proaspete, perfecta pentru zilele calduroase, este o reteta in care gustul de piept de pui la gratar si cel de feta sunt completate surprinzator de capsunile dulci.
-
Incearca sucul sanatos de sfecla
Sucul de sfecla este unul dintre cele mai bogate alimentele in antioxidanti si nitrati naturali. Cunoscuta de ani de zile ca „protectoarea” ficatului, noile studii arata ca sfecla rosie este intr-adevar una dintre cele mai sanatoase legume la care putem avea acces cu totii.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Medalioane de somon cu legume la gratar
O reteta apetisanta, pe care sa o preparati in zilele mohorate si friguroase poate fi cea de medalioane de somon cu legume la cuptor.