Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir

 Pentru o masa care sa cuprinda numai ingrediente naturale si sa fie satioasa, o reteta ideala este cea bogata in substante nutritive.

Un asemenea fel de mancare il reprezinta legumele la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir.


Ingrediente:

2 dovlecei

1 vanata

500 g ciuperci

2 ardei capia

1 ardei gras

2 cepe

4 rosii

1/2 lingurita cu pudra de curry

ulei de masline

sare

piper

1 lingurita de ghimbir ras

14 catei de usturoi

cimbru

rozmarin


Cum se prepara:

Dovleceii se curata si se spala.

Apoi se taie cuburi sau felli mai groase.

Se pun intr-un vas mare.

Vanata se curata si se spala.

Se taie tot cuburi, adaugandu-se peste dovlecei.

Apoi se pun ciupercile.

Ardeii se curata, se spala si se taie tot cuburi.

Cepele impreuna cu 4 catei de usturoi se curata si se taie felii subtiri.

Apoi se adauga peste celelalte legume.

Se presara si pudra de curry, sarea si piperul.

Se pun si 4 linguri de ulei de masline, cimbru si rozmarin tocat.

Dupa aceea se amesteca bine totul.

Se pun in tava si se stropesc cu o cana de apa.

Apoi se dau la cuptorul incins mai inainte.

Ceilalti catei de usturoi se curata si se toaca marunt.

Apoi se amesteca impreuna cu ghimbirul ras si cu 2 linguri de ulei de masline.

Se pune acest amestec la prajit.

Se lasa timp de 2 minute, la foc potrivit.

Cu sosul de usturoi si gimbir rezultat se stropesc legumele calde.

Se servesc imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/fab8ffff57a5d78d75ec5c55a1ff0be0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139