Legume gratinate cu cimbru si parmezan
Ingrediente:
3 rosii
2 dovlecei
1 vanata
1 capatana usturoi
crengute de cimbru
50 g parmezan ras
ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare: legumele se spala, se curata de coaja (mai putin rosiile) si se feliaza nu foarte subtire. Separat se curata jumatate din capatana de usturoi, iar cateii se taie marunt si se lasa intr-un bol mic, separat. Intr-un vas termorezistent se toarna un strat subtire de ulei de masline, se pune un strat de felii de vanata, iar deasupra se pun pe rand legumele amestecate cu restul de usturoi tocat, alternand culorile si aromele. La final se toarna putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper, se pun deasupra cateva crengute de cimbru si parmezanul ras. Totul se baga in cuptorul bine incins si se lasa la gratinat pentru 30-45 de minute, verificand la jumatatea intervalului si adaugand putina apa daca este nevoie. Se serveste fierbinte.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu lamaie si avocado
Un sos delicios, cu note exotice, pentru salate si peste, dar si pentru o portie de legume gratinate sau fierte.
-
Salata cu grepfrut si parmezan
O reteta pentru zilele de vara, cu grepfrut bine copt si racoritor, tulpina de telina si parmezan ras.
-
Salate racoritoare. Salata de telina cu mere si maioneza
Sezonul salatelor de-abia a inceput, iar noi ne putem bucura de gustul sanatos al legumelor colorate, preparand diverse mixuri de legume. Va propunem sa degustati salata de telina cu mere si maioneza.
-
Oua gratinate cu verdeata si cascaval ras
O reteta delicioasa preparata cu oua poate fi si cea de oua gratinate cu verdeata si cascaval ras. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Tarta de rosii cu ceapa si usturoi
O tarta delicioasa pe care o puteti prepara la masa de pranz este tarta de rosii cu ceapa si usturoi.