Legume cu ciuperci
Ingrediente
3-4 morcovi
1 telina mare
2-3 cartofi
2 ardei grasi
5 linguri cu mazare
putin ulei si sare, dupa gust
Pentru sosul alb sunt necesare 150 g faina alba, marar tocat (uscat sau verde), vegeta, ulei.
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu apa, astfel incat sa aiba consistenta unei smantani ceva mai subtiri. Se fierbe amestecul pana se ingroasa, dar nu prea tare. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se procedeaza ca la maioneza: se adauga ulei, putin cate putin, amestecand continuu. Daca se taie, se reface cu apa rece sau putina sare. La urma, se adauga mararul si vegeta, dupa gust.
Dupa ce se curata si se spala, un kilogram de ciuperci, condimentate cu piper si sare dupa placul fiecaruia, se asaza intr-o tava unsa cu ulei, sau margarina vegetala. Tava se lasa in cuptorul preincalzit circa 20 minute, la foc potrivit. Sosul se poate servi fie la masa, fie incorporat in compozitie.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Retete sanatoase de post. Tofu cu ciuperci
Pentru ca a inceput postul, puteti pregati si descoperi nenumarate retete gustoase de post. Va propunem sa incercati reteta de tofu cu ciuperci.
-
Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir
Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.
-
Sarmalute delicioase de post cu ciuperci si orez
Pentru o mancare de pranz delicioasa, puteti prepara reteta de sarmalute de post cu ciuperci si orez.
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.