Lamai
Planta ornamentala, fructifera.
Denumire stiintifica: Citrus lemon
Familia: Rutaceae
Origine: Sudul Asiei
Dimensiuni: in ghiveci aprox 2 m
Conditii: se uda regulat; lumina multa, indirecta
Sinonime: Chitra, Alamai, Lemonie, Citroana, Mar de titron, Limon, Titrom, Titron
Arbore cultivat in zonele calde, lamaiul are frunzele groase, oval-alungite, flori albe in interior si roz in exterior, fructul baca, suculent, folosit in alimentatie, datorita proprietatilor vitaminizante.
In cosmetica si dermatolgie acesta este utilizat in cazul seboreei, stromatitelor, pistruilor, fisurilor cutanate, sub forma de:
1. Suc de lamaie
2. Fructul lamaiului
3. Coaja de lamaie
4. Lotiune
5. Baie cu lamai tocate
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sos cu miere si lamaie
O combinatie dulce-acrisoara pentru peste, pui sau o salata de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de lamai bine coapte, zemoase, si miere naturala. Se foloseste cald si cat mai proaspat.
-
Cocktail fierbinte cu whiskey, lamaie si portocale
Whiskey sau bourbon, portocale si lamai zemoase, putina miere, cateva mirodenii din tari indepartate, totul bine amestecat si baut fierbinte, reteta pentru un cocktail de toamna plin de gust si arome.
-
Limonada cu portocale, lamai si ananas
Un pahar de limonada rece, aromata, dulce, este excelenta in zilele calde ale anului, alaturi de prieteni si familie.
-
La ce puteti folosi cojile de citrice
Pot fi confiate, rase pentru a fi folosite in bucatarie, pot fi utilizate in prepararea unor lichioruri de casa, dar banalele coji de citrice (indiferent ca este vorba de lamai, mandarine, portocale sau grepfrut) pot avea numeroase alte utilizari in casa si gradina.
-
Lalele Ballade Gold
Cu inflorescente mari, de un galben proaspat, amintind de culoarea unei lamai bine coapte, aceasta varietate de lalele este din fericire relativ usor de cultivat si intretinut, fiind foarte apreciata de florari si gradinari.