Lacul glaciar Peyto
Lacul glaciar Peyto din Muntii Stancosi Canadieni este una dintre atractiile principale de pe teritoriul Parcului National Banff. Desi suna ciudat, asta a fost posibil nu in ultimul rand datorita formei sale asemanatoare cu cea a unui urs. Dincolo insa de ce se vede din aer, lacul Peyto impresioneaza vizitatorii cu albastrul turcoaz al apei, transformat uneori in verde pur.
Inainte sa inceapa topirea ghetarilor din apropiere, in lunile Iunie-Iulie, lacul este albastru inchis. Gratie culorii intense, lacul este fotografiat pentru ilustrarea cartilor sau revistelor americane sau canadiene.
Peyto s-a format intre varfurile Caldron Peak, Peyto Peak si Muntele Jimmy Simpson, la o altitudine de 1,860 m, este prin urmare un loc greu accesibil si impropriu pentru turismul de anvergura.
Zona parcului a fost locuita de populatia nativa americana cu sute de ani inainte de sosirea primilor europeni. Primul strain care a vizitat Muntii Stancosi a fost Anthony Henday in anul 1754.
Conducerea parcului propune mai multe trasee turistice interesante cu plecare din localitatea Banff, pe parcursul carora se pot admira cascade, lacuri, rauri si animale salbatice. Cea mai inspirata perspectiva asupra lacului Peyto se obtine din varful Bow, cel mai inalt punct din Icefield Parkway.
Banff National Park este cel mai vechi parc national al Canadei, fiind fondat in 1885. La inceputul secolului XX, drumurile au fost construite in Banff de catre detinutii de razboi. Incepand cu anul 1960, facilitatile de cazare au fost deschise pe parcursul intregului an, cu o rata de vizitare anuala a Banff-ului in crestere cu peste 5 milioane in anii ‘90, traversand parcul pe Autostrada Trans Canada.
Sursa foto
I. C.
Articole asemănătoare
-
Insula Ovidiu
Daca sunteti cazati in Mamaia si vreti sa scapati pentru o zi de stres, nu trebuie decat sa treceti stada. Insula Ovidiu din Lacul Siutghiol este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor.
-
Aria naturala protejata “Lacul Snagov”
La 35 de kilometri de Bucuresti, pe drumul national (DN1) care leaga capitala de orasul Ploiesti, se afla Lacul Snagov.
-
Lacul Kivu, o bomba cu ceas naturala
Lacul Kivu face parte din Marile Lacuri Africane, alaturi de faimoasele unitati lacustre Victoria si Tanganyika, si se gaseste la granita statelor Congo si Rwanda. Desi albastru si calm la suprafata, Kivu (care in lima Bantu inseamna “lac”) ascunde in adancuri un secret mortal
-
Lacul Balea, masivul Fagaras
Situat la altitudinea de 2034 m, in inima masivului Fagaras, Lacul Balea este cel mai mare lac glaciar si unul dintre cele mai frumoase obiective din Carpatii romanesti.
-
Lacul artificial din gradina
Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea