Ingrijirea mobilierului din gradina - idei si sfaturi
1. Cititi cu atentie instructiunile mobilierului cu privire la ingrijire. Este bine sa ascultati sfaturile producatorului, tocmai pentru a evita folosirea unor produse de curatat care deterioreaza suprafetele.
2. Incepeti cu o curatire delicata. Pentru aceasta folositi apa calduta si un detergent de vase, dar care sa nu fie agresiv. Utilizati o perie moale sau un burete. In final stergeti mobila cu o carpa moale.
3. Substantele pentru inalbire, precum clorul sau cele abrazive pot fi evitate. Daca doriti sa incercati un nou detergent testati-l mai intai pe o suprafata mica si care nu se afla la vedere.
4. Indepartarea mucegaiului: daca s-a format mucegai din cauza umiditatii, acesta poate fi indepartat in functie de material. In cazul in care doriti sa utilizati solutii speciale pentru indeparatea mucegaiului, dar si a porilor, ca sa nu se mai formeze atat de repede, atunci trebuie sa folositi neaparat manusi pentru a va proteja mainile.
5. Protejati mobila: daca mobila nu este folosita o lunga perioada de timp este bine ca aceasta sa fie acoperita cu o panza impermeabila sau sa fie depozitata intr-un spatiu uscat. De asemenea trebuie avut in vedere ca mobilierul sa fie asezat putin inclinat, ca in cazul in care patrunde apa, aceasta sa se poate scurge imediat.
Foto : http://www.gradinamea.ro/P-LOC_DE_RELAXARE-992-5221.html
Articole asemănătoare
-
Trucuri si idei pentru gradina
Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.
-
Activitatile din gradina in luna noiembrie
Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.
-
Lacul artificial din gradina
Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea
-
Modalitati ecologice de a face curatenie in gradina
Multi gradinari se intreaba daca nu ar fi mai bine sa taie majoritatea plantelor, imediat dupa terminarea anotimpului cald, de teama sa nu aiba probleme la primavara din cauza insectelor si bolilor ce s-ar putea dezvolta in perioada iernii.
-
Cum sa inlocuiti buruienile din gradina cu flori
Daca v-ati saturat de culoarea verde a gazonului din fata casei si vreti sa plantati flori frumos colorate care sa va lumineze chipul in zilele insorite, trebuie sa aveti in vedere doi pasi simpli: inlaturarea gazonului si plantarea florilor si plantelor pe care le vreti in gradina.