Ingrijirea ardeilor grasi

 

Ardeiul gras(Capsicum annuum) se numara printre cele mai intrebuintate legume de pe teritoriul Romaniei si difera de ruda sa iute atat prin gust, aspect, forma, cat si prin modul de utilizare.

 

In comert se gasesc cel mai frecvent trei tipuri de ardei grasi ce se deosebesc mai mult prin culoare decat prin calitatile puse la dispozitie. Este vorba despre: ardeiul rosu, ardeiul verde si cel galben.

 

Indiferent de pigmentul continut, valoarea nutritiva ridicata si gustul aromat au reprezentat de la inceput cheia succesului lor in domeniul culinar. Calitatile amintite rezulta din ingrijirea adecvata a legumelor, asadar este foarte important sa se cunoasca cele mai importante aspecte cu privire la acest lucru.

 

In primul rand ardeii grasi necesita un sol permeabil care sa permita infiltrarea apei pana la radacini. Trebuie luat in considerare faptul ca daca in prima etapa de dezvoltare radacinile se gasesc cel mult la 10-20 cm adancime, in etapa de maxima dezvoltare acestea ajung pana la aprox 30-40 cm in sol, fiind nevoie de un regim de udare diferit(mai intens).

 

Umiditatea solului trebuie mentinuta la o valoare de aproximativ 70%. Daca conditiile climatice nu asigura ploi dese si abundente suficiente aveti grija sa suplimentati aportul de apa prin udari controlate.

 

In cazul ardeilor grasi fertilizarea cu microelemente este indispensabila. Prima trebuie sa se produca la  14 zile dupa plantare iar urmatoarele patru la o diferenta de o luna una de cealalta. Plantele aflate in perioada de vegetatie vor beneficia atat de ingrasaminte pe baza de azot cat si de ingrasaminte pe baza de potasiu.  Pana la trecerea acestei perioade puteti curata de buruieni solul din vecinatatea plantelor si il puteti afana pentru a asigura un drenaj adecvat fluxului lichid.

 

Lumina solara si temperatura sunt alti doi factori esentiali in dezvoltarea armonioasa a ardeilor grasi. Se considera ca la latitudinea tarii noastre o expunere de 6-8 ore pe zi asigura o cantitate suficienta de energie legumelor.

 

 

 

Articole asemănătoare

  • Ardei grasi umpluti cu branza de capra

    Varianta plina de arome mediteraneene si proaspete pentru clasicii ardei grasi.

  • 6 ingrediente naturale folosite in produsele de ingrijire a parului

    In natura se intalnesc sute de ingrediente care pot fi folosite direct sau indirect la ingrijirea parului. Pentru specialisti criteriul de baza care le diferentiaza, din punct de vedere al calitatii, este masura in care hranesc scalpul, iar apoi stralucirea conferita podoabei capilare.

  • Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci

    O reteta delicioasa si in ton cu sosirea primaverii este cea de ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci. Ingredientele necesare si modul de preparare le aflati mai jos:

  • Retete pentru ingrijirea naturala a corpului

    Este foarte important sa avem grija de noi, de sanatatea organismului nostru, de ingrijirea pielii si a parului. Exista pe piata o sumedenie de tratamente

  • Sucul de lamaie, utilizat in ingrijirea pielii

    Tratamentul si ingrijirea cosmetica au devenit o necesitate. In consecinta, datorita mediului poluat, pielea noastra are nevoie de o mai mare atentie si protectie din partea noastra. Astfel, tratamentele cu cosmetice naturale, preparate acasa cu fructe, legume sau diverse alte plante, ne ofera beneficii supreme si vizibile in stralucirea si sanatatea pielii.


Warning: fopen(cache/3d93bcd68bafdab0baaa4e52862b58a5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139