Homeopatia: adevar sau doar superstitie?

 

 Multe persoana pot garanta pentru efectele benefice ale tratamentelor homeopate, altele insa sunt de alta parere: totul este doar o supertitie. Ce este si ce ar fi bine sa stim despre homeopatie?

Ce este homeopatia si cum functioneaza aceasta?
Principiul dupa care se ghideaza homeopatia este foarte simplu: afectiunile sunt combatute cu aceleasi mijloace care provoaca durerisau neplaceripersoanelor sanatoase. Spre exemplu atunci cand taiem ceapa incepe sa ne curga nasul, sa ne usture ochii si sa ne lacrimeze.

Extractele de ceapa sunt folosite in homeopatie impotriva racelii, atunci cand ne curge nasul, cand stranutam si cand ne lacrimeaza ochii. Aceasta metoda curativa a fost argumentta si demonstrata acum 200 ani de catre Samuel Hahnemann.

Picaturi sau globuli - ce este indicat?
Homeopatia nu percepe boala ca pe o afectiune a tuturor organelor. Omul este vazut ca si unitate a corpului, a sufltetului si a spiritului. Daca echilibrul energiilor vitale este zdruncinat, atunci incep sa apara bolile.

Tratamentul are drept scop reechilibrarea energiilor, punand foarte mult pret pe vindecarea omului si nu pe simptome. De aceea inainte de orice tratament pacientul trece printr-un "interviu". Toate informatiile sunt importante sau chiar esentiale pentru alegerta preparatului potrivit. De aceea doi pacienti cu dureri de cap pot primi diferite tratamente.

Ce contin medicamentele homeopate?
Medicamentele contin substante extrase din plante, din animale (Sepia), minerale (Magneziu) sau metale (fier).

Impotriva carori boli este indicat tratamentul homeopat?
Niciun homeopat responsabil nu va prescrie astfel de tratamente cand este vorba despre boli grave, despre afectiuni severe care pun in pericol viata.

Punctul forte al acestor tratamente consta in domeniul bolilor cronice, a tulburarilor de comportament, de stare (nu grave, ci cele provocate de dureri de cap, migrene, dureri ale incheieturilor, ale starilor de epuizare). De asemenea tratementele homeopate ajuta si atunci cand avem tensiunea foarte mica, insomnii, nervozitate permanenta sau alergii.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Merele McIntosh

    McIntosh este un mar cu pulpa tare, rotund, coaja subtire de un verde deschis cu portiuni rosii, aromat, putin acrisor, excelent ca fruct de desert, dar este folosit si pentru diverse retete, suc sau chiar cidru parfumat.

  • 10 alimente si bauturi pentru o imunitate mai buna

    Portocalele au multa vitamina C, sunt recomandate atat pentru a preveni cat si a ajuta la tratarea unor raceli si gripe, iar cei care le prefera ca desert au un sistem imunitar mai rezistent. Ca gustare sau sub forma de suc, eventual cu alte fructe sau cu putina miere, portocalele sunt pentru multi cele mai bune si sanatoase fructe.

  • Sapte trucuri pentru a pastra florile proaspete mai mult timp

    Odata puse in vaza florile nu vor rezista la nesfarsit, si dupa doar cateva zile multe dintre ele isi pierd prospetimea si frumusetea. Chiar daca nu le veti putea pastra pentru totdeauna exista cateva mici trucuri simple pentru a va bucura mai multa vreme de culorile vii.

  • Smoothie revigorant cu busuioc si menta

    O bautura in care gustul de iaurt este completat de cel puternic aromatic al busuiocului si de cel racoritor de menta, este un smoothie care va fi o reusita daca respectati o conditie esentiala: ierburile aromatice sa fie cat mai proaspete, ideal din propria gradina. Si in lipsa unei gradini mari de ce sa nu plantati busuiocul si menta in jardiniere sau ghivece care isi pot gasi usor locul pe balcon sau pe un pervaz.

  • Salata de conopida

    Usoara, gustoasa, va face sa descoperiti un alt mod de a prepara conopida decat ca mancare clasica sau murata.


Warning: fopen(cache/308569604fdc0aa8784ce7a57d9be213) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139