Gradina de zarzavaturi din balcon
Rosii aromate, ardei grasi sau salata verde – toate acestea pot fi cultivate direct in balcon sau pe terasa de catre cei care nu beneficiaza de gradina, sunt pasionati si vor sa consume alimente 100% bio. Pe langa faptul ca acestea cresc aromate si delicioase, sunt si decoratiuni veritabile, facandu-le florilor concurenta.
Ardeii, rosile si celalate legume au un gust absolut delicios si natural, iar noi o senzatie minunata atunci cand le culegem direct de pe lastari. Partea buna este ca aceste legume pot fi cultivate direct in ghivece, deoarece nu sunt pretentioase din acest punct de vedere. In plus, nu ne trebuie spatiu mult pentru o astfel de "gradina".
Daca balconul dvs. este amplasat in partea de est sau vest, plantele vor fi extrem de fericite, deoarece vor simti mangaierea razelor de soare la rasarit si la apus. Problematica este partea de sud, deoarece daca afara este canicula si soarele arde, zarzavatul va avea de suferit, fructele se vor pata, iar frunzele se vor ingalbeni. Unica solutie este sa gasiti o modalitate de a le face umbra. In plus este foarte important sa fie udate zilnic.
Balconul poate arata foarte bine si intr-un mod aparte cu laditele si ghivecele de zarzavat. Aceastea pot fi chiar impodobite cu accesorii decorative sau pictate cu motive ale verii.
Zarzavatul care creste in balcon are nevoie de o atenta ingrijire. Astfel ii este necesar un pamant bun si bineinteles ingrasamant. Ardeii au nevoie de multa lumina si caldura. Pentru ca plantele sa nu se prabuseasca sub povara fructului este bine daca am preveni acest lucru cu ajutorul betelor din bambus.
Sursa foto
A.V.
Articole asemănătoare
-
O gradina de legume de invidiat
Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.
-
Sfaturi pentru o gradina de interior
Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.
-
Gradina de legume in luna noiembrie
Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.
-
Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume
Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.
-
Gradina de Vara din Saint Petersburg
Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.