GradinaMea in luna ianuarie – sfaturi generale
Perioada minunata si plina de farmec a Craciunului a luat sfarsit, iar daca am imbodobit un brad natural plantat in ghiveci, trebuie sa stim ca acesta nu rezista mai mult de o saptamana in casa. Pana in luna aprilie, cand il vom planta in pamantul din gradina, trebuie sa-l asezam cu tot cu ghiveci intr-un loc ferit de vant.
La sfarsitul lunii lui Gerar putem incepe insamantarea plantelor din balcon. Begoniile, petuniile si lobelia sunt plante care iubesc soarele, de aceea semintele nu trebuie acoperite cu pamant.
In cazul in care avem o sera in gradina si se anunta caderi masive de precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, trebuie sa avem grija ca acoperisul acestora sa nu se sparga sub povara zapezii si a ghetii.
Varza de Bruxelles, napii sau prazul rezista fara probleme in gradina in timpul iernii, daca stratul acestora este acoperit cu o “patutura” formata din paie si pamant.
Sursa foto
A.V.
Articole asemănătoare
-
Garoafa, floarea celor nascuti in ianuarie
Toti cunoastem garoafele pentru ca fiecare am daruit candva un buchet de garoafe, insa putini stim ca ea este prin excelenta floarea persoanelor nascute in luna ianuarie.
-
Ingrijirea gradinii in luna decembrie
In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.
-
Gradina mea in luna Februarie
Intotdeauna se gaseste ceva util de realizat pentru gradina, chiar si in luna care pune capat sezonului rece. Faurar sau “luna lupilor” este socotita o luna nemiloasa, aducatoare de geruri si viscole mari.
-
GradinaMea in luna martie
Luna martie este cea mai prielnica pentru aranjarea si pregatirea gradinii, pentru sadirea florilor si aranjarea straturilor
-
Activitatile gradinarului in luna ianuarie
Daca pana acum vremea rece ne-a dat tarcoale, este putin probabil ca in miezul iernii sa scapam de temperaturile sub zero grade.