Golden Delicious
Savoarea merelor Golden Delicious este exceptionala si se pastreaza mult timp. Textura fina, coaja verde-galbuie ascund un interior crocant, dulce si zemos. Unii oameni considera ca soiul Golden Delicious este "varul galben" al popularului soi Red Delicius, dar intre cele doua exista numai asemanare din punctul de vedere al numelui. Golden Delicious este un soi independent cu gust dulce ca mierea.
Perfect pentru gustare sau pentru picnic, merele din acest soi sunt ideale pentru salate, placinte, gemuri si orice alte preparate culinare care necesita felii taiate.
Caracteristici:
- pulpa este galbuie, buna la gust, zemoasa, crocanta;
- disponibil din septembrie pana in iunie.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Marul Ambrosia
Sunt mere medii spre mari, avand in medie 230-250 de grame, aromate, cu coaja subtire de un galben cu mari pete rosii atunci cand fructul este bine copt, pulpa este alba, zemoasa, ferma, gustul dulce, cu foarte usoare note acrisoare
-
Marul Pinova
Soi de mar cu productivitate ridicata cultivat initial in Germania, unde a fost creat in anii 60 ai secolului trecut, Pinova este o optiune interesanta ca un hibrid intre Golden Delicious si Clivia, un fruct suculent, cu pulpa ferma si dulce-acrisoara, aromata si cu note usor parfumate.
-
Merele Golden Delicious
Unul dintre cele mai apreciate si cultivate soiuri de mar din toata lumea, aceasta varietate de origine nord-americana (a inceput sa fie cultivata in SUA spre sfarsitul secolului al XIX-lea, initial in statul Virginia) s-a raspandit cu rapiditate in toata lumea, consumatorii fiind atrasi de gustul placut, dulce, culoarea frumoasa, rezistenta la transport si depozitare, dar si de versatilitatea acestor mere aurii, cu aroma dominata de notele fructate.
-
Merele Jonagold, un deliciu dulce
Soi creat in anii 50 ai secolului trecut in SUA prin combinarea a doua varietati delicioase (Golden Delicious, cu pulpa tare, crocanta, note dulcegi) si Jonathan (un mar rosu putin acrisor) acest Jonagold a fost relativ repede adoptat de cultivatori datorita calitatilor sale.
-
Cum crestem meri ?
Putem sa mancam mere direct din pom, in compozitia unei placinte sau stoarse de zeama bogata in vitamina C, intr-un pahar. Merele au fost si sunt in continuare printre cele mai apreciate fructe pentru gustul ce ne rasfata si vitaminele care ne protejeaza de raceala.