Fructe si legume care fac minuni
Cunostem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.
Daca ar fi sa analizam forma multor fructe sau legume cu proprietati curative, ne-am da seama cu usurinta ca acestea seamana foarte bine cu organele pentru care s-au dovedit a fi benefice.
Un morcov taiat rondele seamana cu ochiul uman. Daca va uitati cu atentie puteti observa o asemanare colosala intre aceasta leguma si ochiul nostru. Pupila, irisul si liniile radiale sunt redate de natura structura morcovului in detalii fine. Stiinta a demonstrat ca morcovii contribuie semnificativ la marirea fluxului sangvin si imbunatatirea vederii.
Rosia, taiata la fel ca morcovul, are patru camere si culoarea putem sa o intuim dupa numele pe care il are. Inima este rosie si la fel ca leguma de care vorbim are patru camere. Cercetarile specialistilor ne arata ca aceasta este intr-adevar o sanatoasa pentru inima si sange.
Strugurii au si ei forma unei inimi. Fiecare bobita sustinuta de ciorchine arata ca o celula din sange si la fel ca rosia, stiinta ne spune ca si ei sunt benefici pentru inima, avand proprietati revitalizante si pentru sange.
Nuca arata ca un creier in miniatura, cu emisfera dreapta si cea stanga, creierul mare deasupra si cerebelul in interior. Chiar si cutele sau incretiturile miezului seamana cu cortexul.
La fel ca in celelalte cazuri stim de la cercetatori ca nucile ajuta la dezvoltarea transmitatorilor neuronali, acestia ajutand la o buna functionare a creierului.
Fasolea ajuta la imbunatatirea functiilor rinichilor, iar boabele seamana foarte bine cu forma rinichilor.
Telina, rubarba si multe alte plante asemanatoare cu acestea au un aspect identic cu cel al oaselor. Alimentele din aceasta categorie au proprietatea de a intari sistemul osos.
Oasele sunt alcatuite din 23% sodiu. Aceste legume sunt si ele bogate in aceeasi substanta, tot intr-un procent de 23%. Daca dieta dumneavoastra nu contine destul sodiu, acesta este extras din oase, slabindu-le.
Fructele de avocado si perele sunt menite sa imbunatateasca sanatatea uterului si cervixului femeii. Potrivit studiilor femeile care consuma un fruct de avocado pe saptamana sunt ferite de cancerul cervical. Totodata activitatea hormonala este echilibrata avand o dieta in care includeti un avocado pe saptamana.
Cartofii dulci au forma pancreasului. Acestia chiar au capacitatea de a imbunatati indexul glicemic al celor care sufera de diabet.
Ceapa seamana cu celulele din organismul nostru. Cercetarile au demonstrat pana astazi ca substantele continute de acesta ajuta la curatarea corpului de deseuri. Fortandu-ne sa plangem, ajuta si la curatarea straturilor epiteliale ale ochilor.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Fructe si legume bogate in magneziu
Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.
-
Legume si fructe bogate in fier
Esential pentru buna functionare a intregului organism, fierul este unul dintre mineralele ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, si daca cele mai bune surse raman cele de origine animala, totusi veti gasi mai multe fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de fier. Asa ca in fiecare zi aveti posibilitatea sa preparati o alta reteta, hranitoare si gustoase, cu sau fara carne, dupa gust.
-
Fructe si legume bogate in vitamina A
Nu este un mit ca morcovii, o gustare dulce si sanatoasa si un ingredient de baza pentru diverse retete, au multa vitamina A. Au fibre, putine calorii, sunt versatili si ofera corpului in doar 100 de grame de patru pana la cinci ori ncesarul zilnic de vitamina A.
-
Cinci alimente ce reduc nivelul de anxietate
Migdalele: crude, sunt o excelenta sursa de magneziu, pentru ca intr-o portie de doar 30 de grame veti gasi aproximativ 75 de mg de magneziu, esential pentru o stare de bine si relaxare. Este de fapt un truc simplu, si anume sa gasesti acele fructe si legume care mentin sau cresc nivelul de serotonina, asa ca in perioadele stresante ne vom simti mai calmi, vom putea sa luam mai repede si mai usor deciziile corecte, vom suporta mai bine momente de criza care ne scot din ritm.
-
Fibrele din fructe si legume
De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.