Foi de placinta

foi de placintaIngrediente:
500 g. faina
2 lingurite otet
1 lingurita untdelemn
1/2 lingurita sare
200 g. unt
apa rece

Preparare:
Se asaza faina pe planseta, se face o adancitura la mijloc si in ea se pun otet, untdelemn, sare si apa rece, cat sa devina un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si se bate de planseta pana se desprinde usor de aceasta. Se acopera apoi cu o cratita calda si se lasa asa o ora. Se intinde pe masa o fata de masa si se presara cu faina. Aluatul se intinde pe planseta, cat mai subtire, se ruleaza usor pe sucitor si se aseaza pe fata de masa. Se intinde in continuare, de jur imprejur, cu mana, pana se subtiaza. Trebuie sa fie cat se poate de subtire. Se taie si i se indeparteaza marginea care ramane mai groasa si se lasa foaia sa se zvante.

Se foloseste la placinte si strudele.

Pentru placinte, aluatul se taie in foi de marimea tavii in care se va coace. Se asaza jumatate din foi, unse cu unt, se pune umplutura iar deasupra se asaza celelalte foi unse tot cu unt. Deasupra placintei se pune o foaie mai frumoasa. Se coace la foc potrivit.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu mar si scortisoara pentru un plus de energie

    O bautura cu un gust de placinta cu mere, calda sau rece, plina de dulceata si cu notele exotice ale scortisoarei, excelenta ca gustare atunci cand este nevoie de mai multa energie. Poate fi o alegere buna si pentru cei care fac sport, pentru ca revigoreaza si ajuta corpul sa isi revina dupa efort.

  • Sarbatorile pascale. Oua vopsite prin metode naturale, cu foi de ceapa

    Daca vreti sa incercati o alta metoda de vopsire pentru oua, una naturala in locul celei clasice, puteti experimenta operatiunea cu foi de ceapa uscata, rosie sau alba si frunze de verdeata.

  • Placinta cu carne de pui si anghinare

    O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.

  • Placinta cu praz si branza

    O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.

  • Delicii pentru Paste. Placinta cu carne de miel

    Pentru ca se apropie Pastele, trebuie sa ne gandim din timp ce preparate culinare speciale alegem pentru a celebra aceasta zi. Noi ne-am gandit sa incepeti cu o placinta cu carne de miel.


Warning: fopen(cache/d82920ebf45bf51abc07c7a548cb2622) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139